Life

Tudor Chirilă, drastic în educația celor doi băieți. Motivul pentru care copiii săi nu au telefon

Tudor Chirilă, aspru legat de creșterea celor doi băieți. De ce copiii săi nu au acces la mobil atunci când merg la școală.
06.06.2023 | 09:26
Tudor Chirila drastic in educatia celor doi baieti Motivul pentru care copiii sai nu au telefon
Tudor Chirilă, aspru legat de creșterea celor doi băieți. De ce copiii săi nu au acces la mobil. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Renumitul artist și actor a mărturisit că este drastic în educația celor doi băieți. Vedeta a explicat care este motivul pentru care copiii săi nu au telefon, dar și ce le-a spus când aceștia i-au cerut să le cumpere smartphone-uri.

Tudor Chirilă, aspru legat de creșterea celor doi băieți. De ce copiii săi nu au acces la mobil

Tudor Chirilă se arată un tată aspru când vine vorba de creșterea celor doi băieți pe care îi are împreună cu iubita sa, Iulia Mîzgan. Celebrul cântăreț a dezvăluit de ce copiii săi nu au acces la mobil, dar și cum îi educă.

ADVERTISEMENT

Expunerea la tehnologie nu se numără printre aspectele pe care vedeta le acceptă pentru cei mici. Artistul nu dorește ca aceștia să se joace sau să aibă conturi pe social media, însă nu le interzice folosirea unui telefon vechi, cu butoane.

„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea «ce vă place?/ ce nu vă place?». La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că «nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon».

ADVERTISEMENT

Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba, pentru că din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală. 

Nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: «dar noi când o să avem telefon?». Voi, telefon o să aveți și mâine. «Aaa, păi dă-ni-l pe al tău». Nu, nu, ăla e calculator.

ADVERTISEMENT

Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală. Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon.

Este vorba despre tot ce aduce. Este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling”, a declarat Tudor Chirilă în studioul de la Radio3Net. Muzicianul a mai vorbit și în trecut de această decizie radicală, de a-și feri copiii de tehnologie.

ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă, reguli stricte pentru cei doi băieți

Tudor Chirilă are reguli stricte pentru cei doi băieți pe care nu-i expune pe rețelele de socializare. Vedeta preferă să păstreze viața amoroasă și pe cea de familie departe de ochii lumii și nici nu vorbește foarte des despre acest subiect.

Cunoscutul jurat de la Vocea României preferă să-i ducă pe cei mici afară, să se joace în aer liber sau să se plimbe împreună cu bicicletele. Băieții săi au foarte multe activități atât la școală, cât și în afara unității de învățământ.

ADVERTISEMENT