News

Tudor Chirilă, mesaj dur pentru Biserica Ortodoxă: „Dumnezeu le spune preoţilor cu cine ar trebui să voteze enoriaşii lor?“

21.05.2019 | 10:16
Tudor Chirila mesaj dur pentru Biserica Ortodoxa Dumnezeu le spune preotilor cu cine ar trebui sa voteze enoriasii lor

Este binecunoscut faptul că Tudor Chirilă nu se sfiește niciodată să spună lucrurilor pe nume când vine vorba despre cele mai arzătoare probleme ale societății civile, chiar dacă reacțiile sale stârnesc și controverse. În mesajul transmis recent, îndrăgitul actor și solist al trupei Vama lansează un atac dur la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Tudor Chirilă dă de pământ cu preoții care ne îndeamnă cum să votăm

Prezent la mitingul organizat duminică, 19 mai, în Piața Victoriei, sub denumirea „Toți pentru Europa”, Tudor Chirilă a transmis un mesaj dur către sfinții părinți ai Bisericii Ortodoxe Române, pe care îi îndeamnă să renunțe la practica de a le sugera enoriașilor cu cine să voteze.

Am o întrebare pentru Biserica Ortodoxă: dacă noi suntem într-un stat secular sau nu? Dacă Dumnezeu le spune preoţilor, care se presupune că sunt hăruiţi, cu cine ar trebui să voteze enoriaşii lor? După aia ne întrebăm de ce lumea nu mai merge la biserică. Pentru că Dumnezeu, se pare, nu mai este în biserică. Şi atunci întrebarea este: unde e Dumnezeu? Şi singurul răspuns pe care eu l-am găsit până acum este că El e încă, în aceeaşi măsură precum diavolul, în fiecare dintre noi. Aşa că lupta este a noastră, personală.  Dacă noi nu trebuie să îndemnăm pe cineva să voteze cu cineva, aş vrea ca nici preoţii să nu mai facă asta şi să-şi respecte misiunea pentru care au absolvit Insitutul Teologic şi pentru care au fost hăruiţi şi să nu-şi mai bată joc de enoriaşii care vin acolo cu sufletul deschis să caute alinare. Preoţii să-şi facă profesia” , a spus Tudor Chirilă , în discursul său.

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică rock din România. Sursa foto:hepta.ro
Tudor Chirilă este unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică rock din România. Sursa foto:hepta.ro

Tudor Chirilă:„Puterea este cel mai mare drog”

De asemenea, solistul trupei Vama consideră că votul propriu-zis nu este suficient pentru ca o societate democratică să funcționeze în mod corespunzător. Invocând  argumentul beției de putere, Tudor Chirilă susține că, odată acordat, votul nostru trebuie „păzit”.

Nu ajunge doar să-l dăm, trebuie să-l şi păzim. Votul trebuie păzit de drogul cel mai important: puterea. Pentru că momentul în care oamenii se conectează la putere, ei se deconectează de publicul lor. Puterea este cel mai mare drog. Foarte puţini din cei ce ajung la Putere reuşesc să nu devină dependenţi, iar noi trăim asta în fiecare zi Şi mai e ceva: ni se spune că votul nostru nu schimbă ceva. Am văzut ce schimbă când NU votez” , este mesajul transmis de Tudor Chirilă.