News

Tudor Chirilă, mesaj pentru elevi în prima zi de şcoală: “Sistemul în sine e absurd”

09.09.2019 | 16:56
Tudor Chirila mesaj pentru elevi in prima zi de scoala Sistemul in sine e absurd

Luni, 9 septembrie, elevii din întreaga țară au pășit curioși și vizibili emoționați într-un nou an școlar. Cu toate acestea, problemele nenumărate cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc sunt departe de a fi rezolvate, lucru constatat inclusiv de Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă, mesaj dur în prima zi de școală

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, îndrăgitul actor și solist al trupei rock Vama deplânge situația elevului din țara noastră, obligat să se ralieze unui sistem „învechit și neperformant”, care pune mai presus tot felul de interese absurde.

Astăzi începe școala. Nu văd niciun un motiv de bucurie că mii de elevi se înrolează într-un sistem învechit și neperformant în care copilul este pus pe ultimul loc după diverse interese care mai de care mai absurde”, a scris Tudor Chirilă pe contul personal de Facebook.

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama. Srsa foto: protv.ro
Tudor Chirilă, solistul trupei Vama. Srsa foto: protv.ro

Tudor Chirilă propune schimbarea sistemului de învățământ

Totodată, antrenorul de la Vocea României consideră că întregul sistem de învățământ este absurd și propune reformarea sa din temelii. Totul trebuie să înceapă, însă, cu schimbarea mentalității fiecăruia dintre noi, crede Tudor Chirilă, care chiar a inițiat o campanie de conștientizare a partidelor politice în raport cu hibele acestui sistem.

Sistemul în sine e absurd. Din păcate, lucrurile nu se pot schimba decât din două direcții: mentalitatea și voința politică. Cu politicieni iresponsabili e greu să generezi schimbare. Totuși, datoria mea este să sper și vă cer asta și vouă. Am inițiat acest apel către clasa politică. Cred că numai dacă le arătăm că ne pasă și prin orice fel de presiune publică îi putem determina să înțeleagă că nu se mai pot juca. Semnează petiția!”, a mai scris Tudor Chirilă, unul dintre actorii și muzicienii puternic implicați în viața societății civile.