News

Tudor Chirilă, mesaj pentru toate partidele din România: ”Acolo este testul cu adevărat important”

11.06.2019 | 20:07
Tudor Chirila mesaj pentru toate partidele din Romania Acolo este testul cu adevarat important

Actorul și cântărețul, Tudor Chirilă, a scris în seara aceasta un mesaj amplu pe blogul personal, adresat tuturor partidelor din România. Postarea cu titlul „ Un acord pe educație. Suntem în stare?” este împărțit în două și tratează mai multe subiecte, printre care alegerile parlamentare și sistemul de educație din țara noastră. 

Tudor Chirilă, premize și acțiune responsabilă

Actorul, Tudor Chirilă a lansat un apel public către toate partidele din România după ce alegerile europarlamentare din 26 mai au dus la mai multe schimbări la nivelul țării. „S-au terminat alegerile. Foarte multă lume are așteptări mari de la noii câștigători. Atât de mari încât au început să confunde alegerile europarlamentare cu cele parlamentare sau locale. Este normal. Mizeria de la vârful țării este irespirabilă și lumea a echivalat votul pentru parlamentul european cu cel al schimbării definitive. Din păcate, nu este așa. Alegerile care tocmai au trecut trebuie privite ca un exercițiu reușit de democrație. Prezența la vot a fost mare și ar fi putut fi și mai mare. Numai că trebuie să înțelegem că adevăratul test de-abia urmează: alegerile de anul viitor. Parlamentare și locale. Acolo este testul cu adevărat important. De-abia acolo o prezență mare este absolut necesară pentru ca legitimitatea celor aleși să reflecte în mod real o voință populară.”, a scris acesta pe blog.

Muzicianul nu este de acord cu cei care doresc ca opoziția să preia conducerea Guvernului în mijlocul mandatului pentru că aceștia nu vor face altceva decât să preia măsurile inițiate de guvernarea anterioară. În plus, Tudor Chirilă crede că, opoziția are „de demonstrat niște lucruri celor care i-au votatși totodată, dacă vrea să preia conducerea trebuie „să SCHIMBE, nu să se bâlbâie. Au fost deja tot soiul de poziții echivoce și un dans periculos al declarațiilor politice lucru care nu prea seamănă a siguranță. Prin urmare, după părerea mea, opoziția trebuie să-și facă temele pentru guvernare. Altminteri riscăm să rămânem în cercul politic vicios care macină România de câțiva ani.”, a mai scris acesta.

Tudor Chirilă: Adevăratul test de-abia urmează: alegerile de anul viitor. Parlamentare și locale. Acolo este testul cu adevărat important
Tudor Chirilă a lansat un apel public la adresa partidelor politice
Sursa foto: protv.ro

Tudor Chirilă: ”Suntem în prag de a deveni un popor fără identitate”

„E momentul ca partidele politice să realizeze că suntem într-o situație extrem de gravă și că niciun guvern nu e veșnic. De aceea e nevoie de o uniune politică, măcar în acest domeniu. Politizarea educației este o mișcare extrem de păguboasă care nu are cum să aducă vreodată ceva bun României. Este inacceptabil ca copiii noștri să tot plătească prețul politizării educației care îî deposedează de o relație acceptabilă, decentă cu sistemul. Copiii noștri nu pot fi crescuți de un sistem ale cărui sclăbiciuni sunt exploatate tacit de participanții obedienți la actul educațional. Un sistem care vrea să controleze cu orice preț informația livrata #pederost copiiilor. Un sistem care bifează “performanța” doar pe hârtie sau la număr de ore. Un sistem desprins total de realitățile și politicile educaționale din lumea anului 2019.”

Cântărețul a adus în discuție și un punct sensibil, educația, un capitol de importanță națională. În calitate de cetățean al României, fiind la curent cu situația precară a învățământului românesc, lansez un apel public către toate partidele politice: procedați cu responsabilitatea de care pretindeți (la nivel declarativ) că dați dovadă, așezați-vă la o masă împreună cu consilierii pe probleme de educație și ajungeți să elaborați o viziune unitară, comună, multi-anuală, pe care s-o implementați prin măsuri executive și legislative. Depolitizați sistemul și începeți să construiți împreună un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul, iar profesorii să aibă libertatea dar și competențele de a lua decizii pentru dezvoltărea echilibrate a copiilor/elevilor/studenților în spiritul valorilor desprinse din bunele practici educaționale. Se aude USR-PLUS, PNL, PMP, PSD, ALDE, PRO România, UDMR?”, a încheiat Tudor Chirilă postarea de pe blog.