Life

Tudor Chirilă, marcat de poezia care i-a schimbat viața. Datorită ei s-a făcut actor

Tudor Chirilă este marcat de poezia care i-a schimbat viața și care l-a făcut să devină actor. Solistul de la Vama a povestit cine i-a descoperit talentul.
10.03.2022 | 18:07
Tudor Chirila marcat de poezia care ia schimbat viata Datorita ei sa facut actor
Tudor Chirilă, despre poezia care i-a schimbat viața. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă a vorbit despre poezia care i-a schimbat viața și datorită căreia și-a început cariera de actor. Fondatorul trupei Vama a dezvăluit că mama lui este cea care i-a descoperit talentul.

Tudor Chirilă, marcat de poezia care i-a schimbat viața

Juratul și antrenorul de la Vocea României are o carieră muzicală de peste două decenii, dar și în lumea teatrului și filmului. A debutat în teatru în 1995 și a colaborat cu unii dintre cei mai apreciați regizori români. Printre aceștia se numără Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija și Horațiu Mălăele.

ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă a avut o copilărie normală și își amintește cum mergea în turnee cu mama sa, actrița și regizoarea Iarina Demian, dar și la meciuri cu tatăl său, Ioan Chirilă.

Artistul recunoaște că nu era foarte bun la recitat poezii pe de rost. Mama lui și-a dat seama că are talent după ce Tudor Chirilă a recitat poezia “Confesiune”, scrisă de Geo Bogza. Acest moment s-a întâmplat pe vremea când era în clasa a XII-a și nu știa la ce facultate să dea.

ADVERTISEMENT

“Eu nu am fost vreun copil precoce, nu eram cel mai bun la recitat poezii pe de rost, iar ai mei au fost destul de înțelepți cât să mă lase să fac ce vreau.

Prima dată cred că și-a dat seama că am ceva talent chiar mama, când, exasperată că nu mă hotărăsc unde dau (eram la mijlocul clasei a XII-a), m-a scuturat și am ajuns să-i recit o poezie (‘Confesiune’ – Geo Bogza) de pe o zi pe alta. Și a considerat că merită să dau la Teatru.”, a declarat Tudor Chirilă pentru revista VIVA.

ADVERTISEMENT

Astfel, în 1996, cântărețul a absolvit Academia de Teatru și Film (UNATC), secția Actorie, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. În același an, Tudor Chirilă a fondat formația Vama Veche, care s-a destrămat în anul 2006.

Tudor Chirilă, despre cum a fost nevoit să se reinventeze din cauza pandemiei

După doi ani de pauză, restricțiile au fost ridicate, iar Tudor Chirilă și mulți actori își pot relua activitatea în mod obișnuit. Artistul a explicat cum a fost nevoit să se reinventeze din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, trupa Vama a avut un festival digital live, primul de acest gen în România. De asemenea, trupa a lansat și două videoclipuri, iar în 2021 a avut loc turneul Vama Neconvențional.

“A fost o perioadă dificilă. (…) E de notorietate că sectorul cultural a fost lăsat baltă și toată lupta noastră de a ne face auziți a rămas fără rezultat.

În aceste condiții, noi am luptat să ne reinventăm, să ne orientăm către streaming ca formă de distribuție a muzicii și a proiectelor pe care le-am gândit, și uite așa s-au născut multe proiecte.”, a mai spus solistul de la Vama în cadrul aceluiași interviu.

ADVERTISEMENT