News

Tudor Chirilă, protest în Piața Victoriei împotriva lui Sorin Cîmpeanu: ”Crăciun jefuit.” Foto

24.12.2020 | 07:45
Tudor Chirila protest in Piata Victoriei impotriva lui Sorin Cimpeanu Craciun jefuit Foto
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă a protestat miercuri în Piața Victoriei față de numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Artistul a afișat o serie de mesaje prin care contestă această decizie. 

Alături de cunoscutul cântăreț s-au aflat Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață).

ADVERTISEMENT

Guvernul Cîțu și-a avizat, miercuri, miniștrii, iar numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației a atras un val de nemulțumire. Tudor Chirilă a mers în stradă și și-a manifestat nemulțumirea.

Tudor Chirilă, protest față de numirea lui Cîmpeanu la Educație. ”Cultură, nu impostură”

Foto: Instagram

Pe contul personal de Instagram, artistul a postat patru fotografii făcute în fața clădirii Guvernului. Mesajul a fost unul evident. Artistul este împotriva traseismului politic și a numirii lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

”Guvernul României, când facem educația o prioritate națională cu adevărat? Fără impostură, plagiat și incompetență? Când încetăm să distrugem viitorul următoarelor generații?”, au scris Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, pe facebook (Binomu’).

Foto: Facebook

Tudor Chirilă este probabil vedeta care și-a exprimat cel mai des nemulțumirile față de deciziile politice. Dacă mulți au ales să tacă, celebrul cântăreț nu s-a ferit să posteze mesaje clare pe facebook sau chiar să iasă des în stradă la proteste.

Foto: Instagram

Dacian Cioloș, deranjat de numirea lui Cîmpeanu la Ministerul Educației

”La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Cîmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

ADVERTISEMENT

Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR-PLUS.” a scris fostul premier, pe facebook.