News

Tudor Chirilă s-a enervat și a oprit un spectacol la Arad: “Așa nu putem juca!”

20.05.2019 | 17:29
Tudor Chirila sa enervat si a oprit un spectacol la Arad Asa nu putem juca

Piesa „In a Forest Dark and Deep” jucată de Tudor Chirilă și Mihaela SÎrbu în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou era să nu se mai joace la Arad, chiar dacă publicul era pe scaune și spectacolul deja începuse. Asta după ce Chirilă a fost enervat de sunetele făcute de aparatele foto din spatele său.

Tudor Chirilă, enervat pe scena Teatrului din Arad

Spectacolul a avut loc la sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, iar datorită numelor mari ale celor două actori, piesa s-a jucat cu casa închisă. Cu toate acestea, începutul spectacolului a fost întrerupt după aproape un minut. Asta deoarece aglomerația a făcut ca actorii să joace pe un spațiu foarte mic, foarte aproape de fotografii acreditați ai Festivalului.

Potrivit specialarad.ro, Tudor Chirilă s-a enervat din cauza zgomotului făcut de camere. Acesta a izbucnit și a spus: „Îmi pare foarte rău, dar așa nu putem juca! Sunt nevoit să opresc aici spectacolul. Este extrem de greu să ne concentrăm în condițiile în care, de când am intrat pe scenă, auzim doar declanșările enervante ale aparatelor foto, pentru că fotografii nu au fost în stare să-și achiziționeze măcar un amortizor pentru sculele lor”.

Tudor Chirilă nu este singurul actor care oprește o piesă. Ce a făcut Florin Piersic Jr.

Scenariul de la Arad a semănat destul de mult cu ceea ce a făcut Florin Piersic Jr. pe scena Teatrului Godot din București. Atunci Piersic jr. s-a arătat deranjat de zgomotul creat de soneria telefonului unui spectator. Inițial, actorul a încercat să treacă peste, dar nu a mai suportat și a ales să termine piesa mai repede: „Gata. Nu pot. E umilință. E absurdă situația. Nu-i drept. Spectacolul se încheie aici. Vă mulțumesc. Atât a fost”, a spus fiul celebrului Florin Piersic. Deznodământul a fost însă diferit la Arad, unde spectacolul s-a reluat imediat după izbucnirea lui Chirilă și s-a desfășurat până la capăt, fără incidente.