Life

Regizorul Tudor Giurgiu lucrează la un film despre Revoluție. Unde se va filma producția

Tudor Giurgiu, unul dintre regizori români, a oferit detalii despre producția la care lucrează în momentul de față. Este vorba de un film ce are în centru Revoluția din decembrie 1989.
08.12.2021 | 16:00
Regizorul Tudor Giurgiu lucreaza la un film despre Revolutie Unde se va filma productia
Tudor Giurgiu, film despre Revoluția din 1989. Detalii despre filmări. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Producătorul a dezvăluit la ce proiect lucrează în prezent. Scenaristul originar din Cluj-Napoca plănuiește să scoată în cinematografe un film despre evenimentele de la Revoluție.

Cunoscutul regizor a început documentarea în urmă cu mai bine de trei ani, lungmetrajul fiind foarte important pentru el.

ADVERTISEMENT

Mai exact, filmul se va numi „Sibiu 89”. Tudor Giurgiu se va concentra pe momentele care s-au petrecut la vremea respectivă în Sibiu.

Tudor Giurgiu, film despre Revoluția din 1989. Detalii despre filmări

„Este o poveste despre întâmplările din timpul revoluției. Toată documentarea a început în urmă cu trei, patru ani.

ADVERTISEMENT

Proiectul a pornit de la producătoarea Oana Giurgiu, ea a găsit acest subiect și în momentul în care am citit toate cărțile care s-au scris am rămas surprins.

Cred că este o poveste care prezintă cu bune și cu rele tot ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989”, a declarat Tudor Giurgiu, notează turnulsfatului.ro.

ADVERTISEMENT

Filmările vor avea loc în centrul orașului care poartă numele producției, dar și în multe dintre cartiere. De asemenea, regizorul are de gând să introducă și scene din Brăila și București.

„Am identificat diverse străzi, dar lucrăm în continuare la acest aspect. O să fie filmări atât în centrul Sibiului, cât și în diferite cartiere ale orașului.

ADVERTISEMENT

Avem în vedere mai multe variante, inclusiv în pădurea Dumbrava”, a mai completat regizorul Tudor Giurgiu, mai arată sursa citată.

Tudor Giurgiu, despre filmările de la producția „Sibiu 89”

Începutul lunii ianuarie 2022 este stabilit pentru a pune la treabă echipa de producție, mai ales că în perioada aceasta va avea loc un casting pentru roluri.

Momentan Tudor Giurgiu nu a dezvăluit care este locația unde pot veni actorii pentru a se înscrie, dar un lucru este cert, aproape toate detaliile sunt puse la punct.

Primul lungmetrag al regizorului clujean, „Legături bolnăvicioase”, a fost realizat în anul 2006. La acesta s-au alăturat producțiile „Despre Oameni și Melci” (2012) și „De ce eu?” (2015).

ADVERTISEMENT
Tags: