Actorul Tudor Istodor recunoaște că și azi are mari emoții atunci când urcă pe scenă. Să joace alături de mama lui a fost mereu o bucurie și consideră, uneori, că nu petrece destul timp cu surorile lui, Lea Cabiria și Ana Isadora.
Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, Tudor Istodor își aduce aminte de prima prima filmare la “Băieți buni “și recunoaște că “povara“ numelui Morgenstern l-a urmărit toată viața. Ne spune că, la început, nu a existat o pasiune reală pentru teatru și recunoaște că, uneori, a vrut să renunțe considerând că nu este suficient de bun. Tudor Istodor ne spune care este cel mai important lucru pe care l-a învățat de la mama lui, celebra actriță Maia Morgenstern și aflăm ce și-a cumpărat din primii bani câștigați.
Pasiunea pentru teatru ai moștenit-o din familie sau a fost, sută la sută, dorința ta?
-Probabil o combinație din cele două. Ai mei mă luau cu ei la repetiții când eram mic, dar era extrem de plictisitor. Să-i aud pe unii care repetă de 100 de ori același lucruri…(râde, n.red.). După care am crescut și mi-am dat seama că. prin repetiții, ajungi să descoperi ceva magic.
După atâția ani de carieră îmi poți spune când ai fost cel mai fericit? Dar cel mai dezamăgit?
-Cel mai fericit în carieră cred că am fost în momentul în care mi-am dat seama, real, că premiile nu contează. Cel mai dezamăgit am fost și probabil voi fi întotdeauna când nu iau casting-ul pentru un rol dintr-un proiect care îmi place.
Din cauza invidiilor, răutăților, ai simțit vreodată nevoia să renunți?
-Nu. N-am simțit să renunț niciodată din cauza invidiilor și a răutăților. Am simțit să renunț când mi s-a părut că nu sunt suficient de bun. E vorba de eu cu mine, nu cu alții.
Cât de mult a trebuit să muncești ca să dovedești că TU ești Tudor, nu neapărat fiul celebrei Maia Morgenstern?
-Până când mi-am dat seama că oricâte roluri, premii, elogii aș avea, unii tot mă vor judeca din cauza numelui, alții nu. Așa că din acel moment, mi-am văzut de treabă, și am lăsat oamenii să vorbească.
Care este, totuși, cel mai important lucru pe care l-ai învățat de la mama ta?
-Să iubesc! Și că nu există niciodată să fii prea obosit ca să petreci timp cu familia.
Ai jucat alături de mama ta? Cum a fost?
-Minunat. Este un partener extrem de generos. Plus că avem o conexiune, dincolo de replici. Mă simt minunat când joc alături de mama.
Cum era Tudor din serialul ”Băieți buni” și cum este cel de azi, din serialul Groapa? Au dispărut emoțiile, inocența?
-Tudor, în prima zi de filmări la „Băieți Buni”, nu știa ce să facă cu mâinile. Așa că l-am întrebat pe Răzvan Vasilescu, pe care o să-l vedeți în ”Scara B”, la PRO TV, din toamnă, ce să fac cu mâinile? Mi-a răspuns “Încă 20 de filme”. Scurt… și a funcționat. M-a relaxat.
Emoțiile n-au dispărut. E adevărat că acum știu ce să fac cu mâinile, dar există tot timpul întrebări, nesiguranțe. Cred că e absolut normal. Bucuria încă e acolo, din belșug!
In 2016 ai luat premiul pentru cel mai bun actor, rolul Radu în filmul ”Fixeur” la Les Arcs European film festival. Te-a schimbat cu ceva acel moment?
-Nu, nu m-a schimbat cu nimic. Continui să muncesc și să pun pasiune în ceea ce fac.
Cum a fost copilăria ta? Ce nebunii făceai când erai mic?
-Destul de banală (râde, n.red.). Făceam nebunii, dar nu întreceam măsura.
Ii spuneai mamei tale secretele, te sfătuiai cu ea?
-Da. Mă sfătuiam cu ea. I-am mărturisit și că fumez. Și nu m-a certat. Așa că m-am lăsat de fumat. Ce sens avea, la vârsta aia, dacă nu era pe ascuns?
Ești cel mai mare dintre frați. Cât de grea a fost această responsabilitate, la început?
-Nu îmi dau seama. Câteodată simt că nu petrec destul timp cu surorile mele. Dar ne înțelegem minunat. Ne ascultăm și suntem empatici.
Cât de greu a fost să asculți și să sfătuiești două fete?
-Nu mi-a fost greu, doar că diferența de vârstă dintre noi e destul de mare. Așa putea spune că de curând am început să ne înțelegem și noi, ca adulții.
Cum a fost perioada liceului? Erai timid sau cel mai rebel?
-Eram timid. Extrem de timid. Câteodată, timiditatea asta părea aroganță. Dar era timiditate.
Mai ții minte când ai câștigat primii bani? Și pe ce i-ai cheltuit?
-Cred că au fost pentru un spectacol de teatru. A fost fericire. Erau bani câștigați de mine, pe ceva ce îmi plăcea la nebunie. Nici că se poate ceva mai bun pe lumea asta. Nu mai țin minte pe ce i-am cheltuit. Probabil o porție MARE de cartofi prăjiți de la un fast food (râde, n. red.).
Care a fost cel mai greu moment din viața ta? Cum ai reușit să mergi mai departe?
-Când am pierdut membrii ai familiei. Nu știu cum treci mai departe, dar treci. Așa e viața.
Ce nu știe lumea despre tine ?
-Am schimbat motocicleta, mi-am luat Cbf1000.
Unde te putem vedea în perioada următoare?
-În serialul GROAPA, la PRO TV și pe VOYO. Iar din septembrie la teatru. La teatrul Mic, unde sunt angajat, dar și la Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Elisabeta, Teatrul Național. Am multe spectacole absolut minunate, pe care le ador (da, ador cuvantul ăla “de pe vremuri” , nu cum adori niște adidași) și la care vă aștept!