News

Tudorel Butoi a făcut profilul posibilului criminal al afaceristului Ioan Crișan: ”Un om căruia i s-au furat bani”

Profilul posibilului criminal al afaceristului arădean Ioan Crișan a fost făcut luni de profesorul Tudorel Butoi.
01.06.2021 | 00:00
Tudorel Butoi a facut profilul posibilului criminal al afaceristului Ioan Crisan Un om caruia i sau furat bani
Tudorel Butoi a făcut profilul posibilului criminal al afaceristului Ioan Crișan: ”Un om căruia i s-au furat bani”. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este tot mai evident faptul că explozia de la Arad în care mașina afaceristului Ioan Crișan a sărit în aer are la bază o mână criminală.

Profesorul Tudorel Butoi, un psiholog criminalist de renume din România, a vorbit despre profilul posibilului asasin al omului de afaceri din Arad.

ADVERTISEMENT

Profilul posibilului criminal al afaceristului arădean Ioan Crișan, făcut de Tudorel Butoi

Cazul de la Arad este unul extrem de spectaculos, spune cunoscutul psiholog. Acesta consideră că, în primul rând, este necesar să se afle cui a folosit uciderea lui Ioan Crișan.

Încercând să creioneze portretul asasinului, Tudorel Butoi spune că acesta ar putea fi un individ căruia i s-au furat bani.

ADVERTISEMENT

”Din tot ceea ce a dezvăluit până acum presa, lucrurile sunt de-a dreptul spectaculoase și au o logică imbatabilă.

Dar în meseria mea, nu am plecat niciodată atât de departe, pentru că tot întunericul e sub lampă.

ADVERTISEMENT

Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere.

De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale. Depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe”, a spus Butoi la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Tudorel Butoi: ”În 37 de ani, nu am văzut atâta forță umană și mijloace tehnice puse în mișcare”

Despre posibila crimă de la Arad, Tudorel Butoi spune că este un atentat reușit. Acesta consideră că MAI a pus în mișcare extrem de multe mijloace pentru aflarea adevărului.

”În 37 de ani, nu am văzut atâta forță umană și mijloace tehnice puse în mișcare ca pentru această speță. Cred că este un pariu pe care îl face Ministerul de Interne cu reușita în această chestiune”, a mai spus Tudorel Butoi la postul de știri citat.

În prezent, cercetările în cazul exploziei de la Arad se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare. Până acum, încadrarea era aceea de omor.

Sâmbătă, specialiștii de la SRI au precizat că este exclusă varianta unui atac terorist. Ipoteza care s-a conturat este aceea a unui asasinat la comandă, cu o bombă plasată sub scaunul șoferului, care a fost detonată de la distanță.

ADVERTISEMENT