News

Tudorel Toader, dezvăluiri despre OUG pentru grațiere și aministie. Cum l-a amenințat Marian Oprișan

26.01.2021 | 09:25
ADVERTISEMENT

Tudorel Toader face noi dezvăluiri despre OUG pentru grațiere și amnistie. El susține că a fost amenințat cu revocarea din funcție de Marian Oprișan pentru nepromovarea respectivei ordonanțe.

Fostul ministru al Justiției a distribuit un mesaj pe rețelele de socializare în care publică un mesaj primit de la fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea. Acesta datează din aprilie 2019 și reprezintă o amenințare la adresa politicianului.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când Tudorel Toader vorbește despre presiunile la care a fost supus de liderii politici pentru a impune proiectul de lege care viza modificarea Codului Penal. Afirmațiile sale au fost confirmate de fostul premier din acea vreme, Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader, dezvăluiri despre OUG pentru grațiere și aministie. Cum l-a amenințat Marian Oprișan

„Aprilie 2019! mesaj telefonic primit de la Marian Oprişan: ‘Domnule ministru, vă rog să nu vă supăraţi, vreau să ştiţi de la mine. Astăzi avem CEX şi voi cere revocarea dvs din funcţie. Nu aţi promovat OUG pentru graţiere şi amnistie, nu aţi promovat OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Aşa nu mai putem continua’”, este mesajul pe care Tudorel Toader l-a primit de la Marian Oprișan.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Justiției precizează că resprectivul individ a procedat întocmai cum amenințase că o s-o facă. Toader a fost întrebat de unul dintre cei ce au văzut postarea de pe Facebook de ce a acceptat susținerea acestor oameni pentru investirea în funcție.

Răspunsul magistratului a venit rapid. El a subliniat că nu a luat în considerare acest tip de influențe la începutul mandatului, întrucât „când am acceptat funcția am primit promisiuni de lipsă a oricăror ingerințe politice”.

ADVERTISEMENT

Marian Oprișan era un ferm susținător al adoptării unei legi pentru amnistie și grațiere. El era de părere că foarte mulți oameni au fost condamnați pe nedrept.

„Este bine să respectăm legea, dar stimaţi colegi, cum putem să facem acest lucru când mii de familii plâng pentru faptul că un sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui, de uneltele lui, au generat prin protocoalele secrete condamnarea a miilor de români, oameni de afaceri,  politicieni, ziarişti, jurnalişti, cetăţeni care nu au avut decât o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc în interiorul României şi pentru asta s-au dus la puşcărie”, a declarat acesta la sfârșitul anului 2018, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Nu sunt primele dezvăluiri pe care le face Tudorel Toader cu privire la controversata ordonanță. Afirmațiile acestuia au fost susținute și de premierul de la vremea respectivă. Viorica Dăncilă a confirmat că s-au pus presiuni asupra ministrului Justiției. 

ADVERTISEMENT