News

Tudorel Toader, mesaj despre ordonanțe, după ce Dragnea l-a ”urecheat”: ”Simple precizări!”

07.04.2019 | 09:03
Tudorel Toader mesaj despre ordonante dupa ce Dragnea la urecheat Simple precizari

Tudorel Toader a publicat, sâmbătă seară, pe un cont de socializare, un mesaj despre ordonanțele de urgență. Sub titlul pe care îl folosește deseori, ”simplă precizare”, textul pare să fie un răspuns la criticile pe care i le-a adus Liviu Dragnea în legătură cu faptul că amână adoptarea unor ordonanțe de urgență privind justiția.

Tudorel Toader, mesaj despre ordonanțe

Mai exact, președintele PSD a afirmat despre ministrul Justiției că a introdus teme de care nu s-a ținut și a subliniat că legislația penală va fi modificată în Parlament. „În ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau să nu dăm OUG. Îi vedeam şi pe ai noştri de la Guvern care ţipau că de ce spun cei de la Bruxelles că dăm OUG. Intenţia lui Tudorel Toader? A tot anunţat de trei luni de zile că dă nişte OUG pe care nu avea intenţia să le dea vreodată. A fost o greşeală a PSD că i-a crezut pe unii că vor da OUG pentru Coduri. Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse cu Codul Penal”, a declarat Dragnea.

Ulterior, a completat cu: „Doamna premier trebuie să ia o decizie: vrea să-l mențină pe Toader? Nu vrea?”, schimbând, în cele din urmă, subiectul: „Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem lăsa să se discute despre niște teme parazite”. Drept urmare, a venit și postarea lui Toader, care spune că: „O simplă precizare ! În lipsa urgentei, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență ! PS: această postare va fi ștearsă după o oră!”, este postarea publicată sâmbătă, la ora 20:15.

Tudorel Toader, mesaj despre ordonanțe, după ce Dragnea l-a ”urecheat”: ”Simple precizări!”
Sub titlul pe care îl folosește deseori, ”simplă precizare”, textul pare să fie un răspuns la criticile pe care i le-a adus Dragnea

Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR”

La ora 21:29 a publicat un alt text în care menționează că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, comparativ cu o normă juridică în vigoare, nu și cele pronunțate a priori față de proiectele de lege. „Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare.

Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale”, a scris Tudorel Toader.