ADVERTISEMENT
News

Tulpina britanică, cele mai multe cazuri noi în România! 863 de oameni infectați cu noile variante de COVID-19

Autor: Alexandru Năstase | 16.04.2021 | 07:32
Tulpina britanică, cele mai multe cazuri noi în România! 863 de oameni infectați cu noile variante de COVID-19
Tulpina britanică a adus cele mai multe cazuri în ultima perioadă în România. Sursa foto - hepta.ro

Tulpina britanică a adus cele mai multe cazuri noi în România! De altfel, nu mai puțin de 863 de oameni au fost infectați cu noile variante ale SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Toate aceste situații determină îngrijorare în rândul autorităților. Potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică dintre acestea, cu varianta britanică (B.1.1.7) au fost înregistrate 857 de cazuri.

Dacă ne raportăm la varianta sud-africană (B.1.351) atunci au fost raportate patru situații, iar cu varianta braziliană (P.1) doar două cazuri.

ADVERTISEMENT

Tulpina britanică, cele mai multe cazuri în România!

Conform INSP, unul din cazurile de infectare cu o nouă tulpină, identificat în județul Suceava, a fost confirmat cu linia genetică B.1.1.7 la care a fost depistată mutaţia E484K.

Practic, discutăm nu despre o nouă variantă, ci o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351).

ADVERTISEMENT

Culmea, aceasta a fost observată mai recent și la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului.

Este posibil ca aceasta să afecteze și eficacitatea vaccinală, în sensul scăderii acesteia. De remarcat că până la data de 11 aprilie au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 1.373 de secvenţieri.

ADVERTISEMENT

Cele şase laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul Cantacuzino, Institutul “Matei Balş”, MedLife, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie “Ştefan S. Nicolau” şi CRGM al SCJU Craiova.

Un alt detaliu interesant este acela că au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 27 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, toate cu varianta britanică (B.1.1.7).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!