News

Tulpina Covid-19 care afectează lumea în prezent, mai infecțioasă decât cea inițială din China. Anunțul cercetătorilor

03.07.2020 | 09:36
Tulpina Covid19 care afecteaza lumea in prezent mai infectioasa decat cea initiala din China Anuntul cercetatorilor
ADVERTISEMENT

Vești îngrijorătoare oferite de cercetătorii din medicină în legătură cu tulpina Covid-19 care afectează în aceste luni populația globală.

Se pare că mutațiile genetice ale noului coronavirus au făcut ca maladia să devină mult mai contagioasă decât cea care a apărut, la finele lui 2019, în China.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-ar explica trendul crescător accelerat al cazurilor de infecții zilnice pe care majoritatea țărilor de pe Mapamond le raportează în ultimele săptămâni.

Tulpina Covid-19 din aceste zile, mai infecțioasă decât cea inițială din China. Anunțul cercetătorilor

În ciuda faptului că omenirea spera ca pandemia de Covid-19 să slăbească în intesitate odată cu avansul în 2020, lucrurile nu stau deloc așa, ba dimpotrivă. Există state unde boala este și mai intensă decât în lunile de iarnă și primăvară.

ADVERTISEMENT

Zilnic, undeva la 180-200 de mii de oameni se îmbolnăvesc la nivel planetar, iar cercetătorii încearcă să afle de unde vine această intensificare a noului coronavirus.

Conform rezultatelor unor studii recente, se pare că tulpina SARS-CoV-2 care afectează planeta în aceste luni, infectează mai uşor celulele decât cele care au apărut iniţial în China, ceea ce o face probabil mai contagioasă printre oameni.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință aflați în spatele unui studiu de la universităţile Sheffield şi Duke şi de la laboratorul naţional din Los Alamos, au stabilit în aprilie că D614G domină de acum şi au afirmat că mutaţia face virusul “mai transmisibil”. Ei au publicat rezultatele online pe un site de prepublicaţii ştiinţifice, scrie News.ro.

Medic: ”Virusul a devenit mai apt”

Mutaţiile genetice ale Covid-19 sunt monitorizate atent de medici în întreaga lume. Recent, cercetătorii Anglia au analizat datele de la 999 de pacienţi britanici internaţi din cauza Covid-19 şi au observat că aceştia aveau varianta cu mai multe particule virale în ea.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că varianta de coronavirus era de trei până la şase ori mai capabilă să infecteze celulele umane. ”Se pare că ar fi un virus mai apt”, a spus Erica Ollmann Saphire de la organizația La Jolla Institute for Immunology, care a realizat una dintre aceste experienţe.

Concluzia specialiștilor ar fi aceea că noua tulpina de Covid-19 este mult mai contagioasă decât cea apărută inițial în China.

  • 10.985.876 de oameni s-au infectat, la nivel global, cu noul coronavirus în ultimele 6 luni 
ADVERTISEMENT