News

Tulpina de coronavirus nu se schimbă cu viteza unui virus gripal! Anunț oficial al specialiștilor

08.05.2020 | 13:34
Tulpina de coronavirus nu se schimba cu viteza unui virus gripal Anunt oficial al specialistilor
ADVERTISEMENT

Tulpina de coronavirus nu se schimbă cu viteza unui virus gripal! Mai exact, pandemia de COVID-19, care a adus economia globală până aproape de blocaj a suferit deja mai multe modificări. Cu toate acestea, un oficial de top de la Institului Național de Sănătate din SUA, spune că virusul nu pare să se modifice la fel de rapid ca gripa sezonieră.

Tulpina de coronavirus nu se schimbă cu viteza unui virus gripal!

„Nu credem că va avea această schimbare sezonieră foarte rapidă, pe care trebuie să o facem împotriva gripei, ceea ce înseamnă că vaccinul de anul trecut nu este poate cel pe care îl doriți în acest an”, a declarat dr. Francis Collins, director al Institutului.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut în timpul audierilor despre testarea coronavirusului în fața Comisiei Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii.

Anunț oficial al specialiștilor

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Laboratorul Național Los Alamos a declarat că noul coronavirus a avut cel puțin 14 mutații de când a apărut, în urmă cu patru luni.

ADVERTISEMENT

Dacă noul coronavirus se mută într-un ritm mai lent decât gripa sezonieră, aceasta ar fi o veste bună pentru oamenii de știință de pe glob care lucrează la peste 100 de vaccinuri potențiale pentru combaterea Covid-19.

Covid-19 “nu va dispărea de pe planetă”, a declarat consilierul pentru sănătate la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci. Acesta a adăugat că specialiștii în boli infecțioase învață despre cum se comportă virusul urmărind focare emergente în alte regiuni, cum ar fi Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

„Cred că în acest moment pentru a putea evalua sensul unui test de anticorpi pozitiv, ar trebui să fim destul de precauți”, a mai spus Collins.

Expertul a mai transmis că SUA intenționează să facă milioane de teste de coronavirus „exacte și ușor de utilizat” până la sfârșitul verii. Trebuie să se întâmple lucrul acesta până la începutul sezonului gripei, mai ales că statele ușurează măsurile de distanțare socială și americanii se întorc la muncă.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să vă spun, senatori, acesta este un obiectiv care depășește ceea ce majoritatea experților cred că va fi posibil.

Am întâlnit câteva expresii uluite atunci când descriau aceste obiective și acest calendar pentru persoanele cu cunoștință. Provocările științifice și logistice sunt cu adevărat descurajante “, a mai subliniat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: