News

Tulpina de Covid-19 din UK va deveni dominantă într-un mare stat european. Anunțul oficial

17.02.2021 | 16:15
Tulpina de Covid19 din UK va deveni dominanta intrun mare stat european Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie pune stăpânire pe teritorii tot mai mari din Europa și din lume. Recent, Germania a avertizat că această mutație urmează să fie una dominantă în următoarele luni.

Până la această oră, varianta SARS-CoV-2 care a fost depistată pentru prima oară în Regat este responsabilă acum de peste 20% din cazurile de Covid-19 din Germania.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor oficiale ale Guvernului de la Berlin, această mutație urmează să devină ”dominantă” în viitorul nu foarte îndepărtat, a avertizat miercuri ministrul sănătății, Jens Spahn.

Tulpina Covid-19 din UK va deveni dominantă în Germania

Germania anunță o creștere accelerată a infecțiilor cu noua tulpină Covid-19 descoperită în Regatul Unit al Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, numărul cazurilor care aveau ca bază de infecție noua tulpină din UK a fost de doar 6%. În prezent, varianta britanică SARS-CoV-2 este responsabilă de peste 20% din cazurile de Covid-19 din Germania, a anunțat ministrul sănătății, Jens Spahn, citat de Medical Xpress.

Deși în ultimele săptămâni în Germani s-a constatat o scădere accentuată a numărului de cazuri noi, oficialii se tem că răspândirea noii tulpini va conduce la o nouă explozie a cazurilor.

ADVERTISEMENT

”Suntem îngrijorați de varianta descoperită în Marea Britanie. În urmă cu două săptămâni, această variantă reprezenta puțin sub 6% din eșantioanele examinate. Între timp, a crescut la peste 20, la peste 22%”, a declarat Spahn în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul de la Berlin a anunțat că, din ultimele date, reiese faptul că gradul de infectare cu noua mutație se intensifică accentuat. ”Ultimele cercetări indică, la fel cum am văzut în alte țări, că proporția infectărilor cu tulpina UK se dublează în fiecare săptămână”, a adăugat Spahn.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu tulpina Covid-19 din Africa de Sud

Creșterea cazurilor cu noua mutație vine în ciuda faptului că Germania și-a închis parțial granițele, în încercarea de a stopa răspândirea noilor variante.

Cea mai mare economie a Europei a restricționat de duminică toate călătoriile din regiunea Austriei (Tirol) și Cehia, atrăgând critici din partea UE.

Mai mult, puterea de la Berlin a anunțat, luni, că nu va exclude să facă același lucru la granița sa cu Franța, unde varianta sud-africană câștigă teren în regiunea estică a Mosellei.

Tot miercuri, Spahn a spus că varianta sud-africană a SARS-CoV-2 a reprezentat încă doar 1,5% din cazurile pozitive din Germania.

Germania a înregistrat miercuri 7.556 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore și 560 de decese, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: