News

Tulpina Delta începe să fie dominantă în România. Când vom ajunge la peste 1.600 de cazuri. Anunțul ministrului Ioana Mihăilă

Ministrul Ioana Mihăilă transmite un avertisment în privința apariției tulpinii Delta. Oficialul anunță când am putea avea peste 1.600 de cazuri zilnice.
30.07.2021 | 10:04
Tulpina Delta incepe sa fie dominanta in Romania Cand vom ajunge la peste 1600 de cazuri Anuntul ministrului Ioana Mihaila
ADVERTISEMENT

Apariția tulpinii Delta ar putea intensifica creșterea numărului de cazuri în țara noastră. Ministrul Ioana Mihăilă, care prezintă estimări ale INSP, spune că sunt șanse mari să avem din nou peste 1.600 de infecții zilnice.

Ioana Mihăilă, avertisment în privința apariției tulpinii Delta

Numărul cetățenilor din România infectați cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 ar putea crește dramatic în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care dispune de date ale INSP, a declarat, joi seara, că noua mutație începe să devină dominantă și la noi.

Oficialul Guvernului a ținut să sublinieze faptul că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc.

ADVERTISEMENT

”INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri.

Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

Când am putea avea 1.600 de cazuri zilnice în România

Într-o primă fază, autoritățile estimau că s-ar putea ajunge la peste 1.600 de cazuri noi de la mijlocul lunii viitoare.

Intensificarea cazurilor de infectare cu mutația Delta de la noi din țară ar putea aduce mai devreme această situație epidemiologică dificială.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul Mihăilă a spus că INSP-ul se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, ”dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.

Ioana Mihăilă a mai declarat că şi decesele din ultimele zile la persoane infectate cu tulpina Delta au fost la oameni nevaccinaţi. ”Nicio persoană vaccinată nu a decedat datorită infecţiei cu tulpina Delta”, a subliniat oficialul.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la un total de peste 10.000 de cazuri zilnice, Mihăilă a spus că scenariile INSP nu merg până la acest număr ridicat.

ADVERTISEMENT