News

Tulpina Delta lovește crunt Israelul, stat cu o campanie de succes a imunizării. Câte cazuri s-au raportat

Israelul, stat cu o campanie de vaccinare de succes, este afectat serios de un val de cazuri de infectare cu tulpina Delta a Covid-19.
05.07.2021 | 10:59
Tulpina Delta loveste crunt Israelul stat cu o campanie de succes a imunizarii Cate cazuri sau raportat
ADVERTISEMENT

Israel, țară cu peste 62% din populație vaccinată cu cel puțin cu o doză de vaccin anti-Covid, este lovită sever de tulpina Delta.

După o perioadă cu puține infectări și zero decese, acest stat se confruntă din nou cu sute de cazuri zilnice. Ele sunt atribuite, în proporție de 90%, noii mutații Covid-19 din India.

ADVERTISEMENT

Tulpina Delta afectează intens Israelul, stat cu o campanie de succes a imunizării

Încă de pe 16 aprilie, Israelul părea că a trecut aproape complet de criza sanitară. Aproape 5 milioane din cei 9 milioane de cetățeni ai țării primiseră ambele doze de vaccin, iar 11.000 de teste au depistat doar 95 de cazuri, cu doar 209 de pacienți cu Covid-19 la ATI.

Ulterior, în mai și iunie, numărul de cazuri noi a continuat să scadă. Au fost multe zile în care au fost identificate doar patru persoane nou infectate.

ADVERTISEMENT

De la 1 iunie, restricțiile coronavirus din Israel au fost anulate, cu excepția cerinței de a purta o mască în interiorul locurilor publice, iar cerințele au rămas pentru izolarea persoanelor nevaccinate.

Apariția tulpinii Delta a complicat din nou situația în Israel. Astfel, numărul cazurilor grave a crescut cu aproape 50% de săptămâna trecută și continuă să crească, pe măsură ce varianta indiană se răspândește în toată țara, arată datele publicate duminică de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

În ciuda succesului campaniei de vaccinare, media curentă a infecțiilor noi zilnice a crescut de la 142 săptămâna trecută, la 260 în această săptămână, Israelul înregistrând în prezent 2.455 de cazuri active de coronavirus.

  • 321 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 a raportat Israelul, duminică

De asemenea, numărul cazurilor grave a crescut cu 11 față de săptămâna anterioară, ajungând la 35. Dintre aceștia, 17 sunt în stare critică.

ADVERTISEMENT

Varianta Delta, responsabilă de 90% dintre cazuri

Varianta extrem de contagioasă Delta este responsabilă pentru peste 90% din noile cazuri de COVID din Israel în ultimele două săptămâni, relatează publicația Haaretz pe baza cifrelor Ministerului Sănătății.

Conform raportului, varianta Delta era în spatele doar 60% din cazurile noi din Israel în urmă cu doar două săptămâni și a 90% dintre infecții în prezent.

Varianta Delta este de 2 ori mai contagioasă decât tulpina originală COVID și de 1,5 ori mai contagioasă decât varianta Alpha descoperită pentru prima dată în Marea Britanie.

”Încă nu știm cu certitudine încotro ne îndreptăm. S-ar putea să ne oprim la cifrele actuale și chiar să vedem un declin, dar există și posibilitatea unei creșteri a numărului”, spune Eran Segal, epidemiolog de la Institutul Weizmann.

La finele lui 2020, în decembrie, Israel a lansat una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare din lume. De atunci, peste 62% din populația țării este vaccinată cu cel puțin o doză a serului anti-Covid și peste 57% cu ambele doze.

ADVERTISEMENT