News

Tulpina Delta poate provoca un nou val de Covid. Numărul cazurilor a crescut de 7 ori într-o țară din Europa

Un nou val de Covid amenință Europa. Câteva țări au impus restricții din cauza variantei Delta.
10.07.2021 | 15:58
Tulpina Delta poate provoca un nou val de Covid Numarul cazurilor a crescut de 7 ori intro tara din Europa
ADVERTISEMENT

Specialiștii consideră că tulpina Delta este tot mai amenințătoare și poate provoca un nou val de Covid. În mai multe țări, situaţia este deja foarte gravă.

Noi restricţii au fost anunţate în Olanda. În Spania, la Barcelona, situația a scăpat de sub control, iar numărul cazurilor a crescut de 7 ori, în ultimele două săptămâni, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Israelul, cea mai vaccinată țară din lume, a anunţat că impune carantina obligatorie pentru toţi turiștii, chiar şi pentru cei vaccinaţi anti-Covid.

Tulpina Delta se resimte pe tot globul. Africa de Sud este copleşită de numărul de bolnavi, iar în Australia, oraşul Sydney a intrat în carantină.

ADVERTISEMENT

Tulpina Delta începe să facă ravagii în Europa. Numărul de cazuri a crescut de 7 ori în Barcelona, Spania

Barcelona începe din nou să simtă amenințarea pandemiei. Un important spital al oraşului îşi reorganizează personalul medical pentru a face față unui nou val de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Numărul pacienţilor testaţi pozitiv cu COVID-19 este în creştere de 2 săptămâni.

“Eram la serviciu, când am aflat că un coleg a fost infectat cu COVID-19. Nu am avut nici cea mai mică bănuială, dar el a infectat pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Adevărul e că eu unul nu am crezut că o să mă infectez vreodată cu acest virus. Nu am crezut, la fel ca majoritatea, dar acum cred. Când te afectează această boală, o iei în serios”,  a declarat un pacient.

“Prognoza noastră este că internările în spitale vor continua să crească dacă nu se vor aplica măsuri drastice la nivel naţional”, a precizat un medic spaniol.

ADVERTISEMENT

În Catalonia au fost impuse noi restricţii în cluburile de noapte, dar sunt încă permise adunările în masă pe stadioane şi la festivaluri. Timp de trei zile, Barcelona e gazda unui important festivalul de muzică.

Spania, zonă de risc pentru Germania

Din cauza tulpinii Delta, Germanii îşi iau măsuri de precauţie şi au declarat Spania drept zonă de risc. Două treimi din noile cazuri de infectare din Germania sunt produse de varianta descoperita inițial în India.

Aceeaşi tulpină a virusului se extinde şi în Olanda. Premierul ţării a anunţat noi restricţii asupra funcţionării cluburilor de noapte, restaurantelor şi festivalurilor de muzică, la doar două săptămâni după ce aceste măsuri fuseseră ridicate.

ADVERTISEMENT