ADVERTISEMENT
News

Tulpina Delta, predominantă în Germania. Cât de mult a crescut numărul de cazuri în ultimele două săptămâni

Tulpina Delta a devenit predominantă în Germania. FANATIK vă spune cât de mult a crescut numărul de cazuri în ultimele două săptămâni
Autor: Cerasela Stafie | 29.06.2021 | 09:12
Tulpina Delta, predominantă în Germania. Cât de mult a crescut numărul de cazuri în ultimele două săptămâni
Ce oraş din România are o transmitere comunitară a variantei Delta. Avertismentul INSP Sursa foto: Pixabay

Cazurile de infectare cu tulpina mutantă descoperită pentru prima dată în India s-a triplat în ultimele două săptămâni în Germania. Autoritățile estimează că acestea au depășit deja 50% din numărul total.

ADVERTISEMENT

În acest context, oamenii sunt îndemnați să se vaccineze cât mai repede. În prezent, 35% dintre cetățenii germani au făcut schema completă de vaccinare, iar 54% au primit o singură doză.

Tulpina Delta, predominantă în Germania. Cât de mult a crescut numărul de cazuri în ultimele două săptămâni

Președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a anunțat că, în săptămâna 14-20 iunie, analiza secvențierilor realizate la nivelul întregii țări a arătat că tulpina Delta reprezintă 36% din totalul de infectări.

ADVERTISEMENT

Astfel, cazurile au crescut cu 15% față de săptămâna precedentă.  Agenția de sănătate publică a Germaniei estimează că infectările cu varianta indiană a coronavirusului au depășit 50% din total.

„Ignorarea variantei Delta ar fi o greșeală gravă,” a precizat premierul bavarez Markus Soeder. Acesta le-a cerut oamenilor să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Oficialii din sănătate sunt convinși că tulpina va fi predominantă pe parcusul lunilor de vară și nimic nu poate împiedica acest lucru. Totuși, ei au precizat că vaccinarea populației va încetini răspândirea acesteia. De asemenea, numărul deceselor și cel al formelor severe de boală s-ar reduce considerabil.

Din studiile realizate până în acest moment, oamenii de știință au ajuns la concluzia că serurile aprobate în UE sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor depistate până acum, inclusiv impotriva celei descoperite pentru prima dată în India.

ADVERTISEMENT

Tulpina Delta, predominantă și în Marea Britanie

Marea Britanie se confruntă cu o creștere masivă a numărului de cazuri noi de infectare. Răspândirea tulpinii Delta a forțat autoritățile să amâne relaxarea restricțiilor și a crescut numărul de infectări cu până la 70% în ultima săptămână.

La 28 iunie, Regatul Unit a raportat 22.800 de cazuri noi de infectare. Este cel mai mare număr înregistrat după data de 30 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Variana Delta este deja predominantă, în ciuda numărului ridicat al persoanelor vaccinate. 84,4% din populația adultă din Anglia a făcut cel puțin o doză de vaccin. 61,9% dintre adulţi au făcut schema completă.

Această tulpină mutantă este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât cea descoperită în Marea Britanie, varianta Alfa. Aceasta din urmă este la rândul ei cu circa 50% mai transmisibilă decât cea originală.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!