News

Tulpina mutantă a Covid-19 a fost descoperită într-o nouă țară. Autoritățile fac apel la populație: „Situația e gravă! Situația e scăpată de sub control”

31.08.2020 | 20:17
Tulpina mutanta a Covid19 a fost descoperita intro noua tara Autoritatile fac apel la populatie Situatia e grava Situatia e scapata de sub control
ADVERTISEMENT

Mutația Covid-19, de 10 ori mai contagioasă decât cea originală, a fost depistată și în Indonezia.

Numărul persoanelor infectate din această țară este în creștere, potrivit unor date oficiale publicate de Institutul de Biologie Moleculară Eijkman din Jakarta.

ADVERTISEMENT

Numărul de cazuri din Asia de sud-est a crescut în toate țările din zonă, potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

Situația a scăpat de sub control în Indonezia, lucru recunoscut de autorități

Mutația este de 10 ori mai infecțioasă, însă mai ușoară, fiind botezată D614G, potrivit directorului adjung Herawati Sudoyo, cel care a cerut mai mult timp pentru a efectua mai multe studii care să fie cu adevărat relevante.

ADVERTISEMENT

Tulpina ar fi fost identificată pentru prima dată în februarie și a circulat în Europa și SUA, însă a fost găsită în ultima vreme în Singapore și Malaysia.

Syahrizal Syarif, unul dintre epidemiologii de top al Universității din Indonezia, îi roagă pe indonezieni să rămână vigilenți, pentru că Indonezia riscă să ajungă la 500.000 de cazuri de infectare până la finalul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Situația este gravă. În prezent, transmisia locală este scăpată de sub control”, a punctat oficialul. Indonezia a înregistrat 2.858 de cazuri noi de Covid-19, numărul total de infectări ajungând la 175.000.

7.414 persoane și-au pierdut viața în Indonezia de la izbucnirea pandemiei până în prezent. Indonezia a efectuat 2.2 milioane de teste la o populație de 270 de milioane de oameni, motiv de îngrijorare pentru experți, care nu știu care este, cu adevărat, numărul infectărilor. 41.420 de cazuri sunt în continuare active în Indonezia, însă nimeni nu are o statistică a cazurilor grave, de persoane internate în secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Filipine este o altă țară grav afectată de Covid-19 din acea zonă, cu 220.819 cazuri, dintre care 3.446 înregistrate în ultimele 24 de ore. Ca și Indonezia, Filipine nu a făcut mai mult de 2.2 milioane de teste la o populație de 110 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT