News

Tulpina sud-africană a ajuns și în România. Au fost identificate primele cazuri la Bucureşti şi Piteşti

05.03.2021 | 11:35
Tulpina sudafricana a ajuns si in Romania Au fost identificate primele cazuri la Bucuresti si Pitesti
ADVERTISEMENT

Primele două cazuri de îmbolnăvire cu tulpina sud-africană a virusului SARS-CoV-2 au fost depistate recent de specialiștii MedLife, la persoane din București și Pitești.

Potrivit comunicatului de presă dat publicității cu puțin timp în urmă, cele 93 de probe furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică au fost prelevate în mod aleatoriu în intervalul 20-24 februarie 2021, de la pacienți testați pozitiv cu RT-PCR.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost identificate alte 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Acestea provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

Au fost depistate primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană SARS-CoV-2 în România

În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat.

Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

ADVERTISEMENT

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții rețelei de unități medicale private.

Cât despre tulpina britanică, aceasta „pare să fie deja dominantă pe teritoriul țării” și trebuie să ne așteptăm la o nouă creștere a numărului de cazuri, avertizează specialiștii din cadrul diviziei de cercetare.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, bilanțul a ajuns la 272 în România, 151 identificate de MedLife, în timp ce restul au fost depistate în urma probelor prelucrate de instituțiile publice.

ADVERTISEMENT