News

Tulsi Gabbard, cea mai recentă voce a administrației Trump care critică România. Ce a spus șefa spionajului american despre țara noastră

Șefa spionajului din SUA, Tulsi Gabbard, este cea mai recentă voce a administrației Trump care critică anularea alegerilor din România. Ce a spus aceasta.
03.03.2025 | 11:18
Tulsi Gabbard cea mai recenta voce a administratiei Trump care critica Romania Ce a spus sefa spionajului american despre tara noastra
Șefa spionajului din SUA, Tulsi Gabbard, cea mai nouă voce a administrației Trump care critică anularea alegerilor din România. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După JD Vance și Elon Musk, o altă voce de prim-plan din Administrația Trump, Tulsi Gabbard, cea care ocupă postul de director al Serviciului Național de Informații (DNI), a criticat public anularea alegerilor prezidențiale din România.

Șefa spionajului din SUA, Tulsi Gabbard, cea mai recentă membră a administrației Trump care critică anularea alegerilor din România

În mai puțin de o lună, oficiali importanți de la Washington au dat România drept exemplu negativ, după ce țara noastră a luat o decizie fără precedent în decembrie 2024, atunci când a anulat total scrutinul prezidențial.

ADVERTISEMENT

Primul a fost vicepreședintele SUA, JD Vance. La mijlocul lui februarie, al doilea om de la Casa Albă a menționat România într-un discurs susținut în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen. ”Dacă alegerile și democrația pot fi perturbate cu doar câteva sute de mii de dolari, atunci democrația nu era prea puternică”, spunea el.

Același Vance revenea cu săgeți către România, pe 20 februarie, și spunea, într-un discurs la un eveniment al conservatorilor americani, că în opinia administrației Trump, nu poți avea ”valori comune” cu Washingtonul ”dacă anulezi alegerile pentru că nu îți place rezultatul”.

ADVERTISEMENT

Duminică, 2 martie, într-un interviu la Fox News, Directorul Serviciului de Informații Naționale, Tulsi Gabbard, i-a criticat dur pe aliații europeni. Aceasta i-a acuzat că aplică ”politici anti-libertate”, în timp ce îl sprijină pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski în războiul în curs cu Rusia.

Șefa spionajului american a vorbit despre întâlnirea tensionată dintre președintele SUA Donald Trump și cel ucrainean, Volodimir Zelenski. La un moment dat, aceasta a dat ca exemplu și anularea alegerilor din România.

ADVERTISEMENT

Cred că cei care critică eforturile (n.r. lui Trump) în acest fel arată că nu sunt angajați față de pace și, în cazul multora dintre aceste țări europene, că nu sunt angajați față de cauza și valorile libertății, chiar dacă vorbesc despre asta”, a spus Gabbard, la Fox News, duminică, când a întrebată despre politicienii democrați americani care critică întâlnirea de la Casa Albă, conform NY Post.

ADVERTISEMENT

Tulsi Gabbard: ”Partenerii noștri europeni implementează politici care subminează democrația”

Apoi, Tulsi Gabbard a reiterat ideea lui JD Vance de la Munchen și a amintit și alegerile din România. ”Am auzit foarte clar în timpul discursului vicepreședintelui Vance de la Munchen, diferite exemple despre modul în care acești parteneri europeni și aliați de lungă durată, în multe cazuri, implementează de fapt politici care subminează democrația.

Asta arată că nu cred de fapt în vocile oamenilor care sunt auziți și pun în aplicare politici anti-libertate. Vedem asta în Marea Britanie. O vedem în Germania. Am văzut cu anularea alegerilor din România”, a continuat ea.

Gabbard a mai afirmat în interviul său că ”Există ceva fundamental mai profund aici, care arată o divergență uriașă între valorile pentru care luptă președintele Trump și vicepreședintele Vance.

Sunt valorile consacrate în Constituția noastră, interesele poporului american în ceea ce privește pacea, libertatea și securitatea noastră națională, față de cele ale multora dintre aceste țări europene care vin de partea lui Zelenski în timp ce acesta a ieșit de la Casa Albă, spunând, practic, că îl vor sprijini în continuarea acestui război și că nu sunt alături de noi în jurul acestor valori fundamentale ale libertății”.