Carousel hot news

“Tun” de 3.2 milioane $! Un fost tenismen ar fi dat lovitura din trafic de influenţă

Dinu Pescariu apare în lista extinsă a persoanelor implicate în scandalul de corupţie Microsoft. Afacerea a fost estimată la 124 de milioane de dolari, din care doar jumătate se regăsesc în...
02.10.2014 | 14:43
“Tun” de 3.2 milioane $! Un fost tenismen ar fi dat lovitura din trafic de influenţă
ADVERTISEMENT

Dinu Pescariu apare în lista extinsă a persoanelor implicate în scandalul de corupţie Microsoft. Afacerea a fost estimată la 124 de milioane de dolari, din care doar jumătate se regăsesc în produse sau servicii, restul banilor fiind introduşi într-un circuit complex de spălare de bani, conform DNA. Potrivit Gazetei Sporturilor, Pescariu, împreună cu Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan “Pinalti” au asigurat susţinerea financiară şi relaţionarea cu persoane care aveau influenţă asupra membrilor Guvernului Emil Boc, prin deschiderea unor conturi în străinătate din care să fie efectuate plăţi către miniştri sau funcţionarii implicaţi.

Dorin Cocoş a făcut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 dolari să ajungă la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlată de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Ştefan, prin intermediul societăţii DD Land Oil din Cipru, iar diferenţa de circa 9.000.000 dolari să fie transferată către Dinu Pescariu. Din această sumă, Dinu Pescariu urma să-i dea lui Dorin Cocoş suma convenită între ei”, susţine un martor într-o declaraţie dată la DNA.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de tenis ar fi rămas cu 3.2 milioane. Pescariu a transportat o parte din bani cash folosind o husă de rachetă de tenis.

Pescariu i-a împrumutat pe Udrea şi Cocoş

Relaţia apropiată dintre Dinu Pescariu şi cuplul Dorin Cocoş – Elena Udrea este confirmată de chiar declaraţiile de avere ale actualului candidat la preşedinţia României. În declaraţia depusă în 2009 la Camera Deputaţilor, fostul ministru al MDRT din Guvernul Boc a menţionat la capitolul “Datorii” două împrumuturi: unul făcut în 2007 la BRD, de 3.297.000 de euro, şi altul, în 2008, în valoare de 200.000 de lei, de la persoana fizică Dinu Pescariu. Ambele, scadente în 2010. În schimb, în declaraţia de avere din 2012 a Elenei Udrea (facsimil) apare un alt împrumut, efectuat în 2011, în valoare de 500.000 de euro, în care creditorul este Dinu Pescariu şi debitorul, Dorin Cocoş. Scadenţa este 2021.

ADVERTISEMENT

_DSC6903

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri