Life

Tunelul spectaculos din Europa unde poți avea parte de o experiență unică. E vechi de sute de ani și are o poveste tulburătoare

Tunelul spectaculos din Europa unde poți avea parte de o experiență unică și-a redeschis porțile și merită vizitat măcar o dată.
19.06.2024 | 10:07
Tunelul spectaculos din Europa unde poti avea parte de o experienta unica E vechi de sute de ani si are o poveste tulburatoare
Tunelul spectaculos din Europa unde poți avea parte de o experiență unică. Sursă foto: ITV, Tripadvisor / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tunelul spectaculos din Europa unde poți avea parte de o experiență unică merită văzut măcar o dată. Acesta și-a redeschis porțile, deși are o poveste tulburătoare. Totuși, peisajul e unul de poveste.

Tunelul spectaculos din Europa unde poți avea parte de o experiență unică

Există o mulțime de locuri superbe în Europa, care din păcate nu sunt cunoscute de toată lumea. Fiecare în parte promite însă o experiență fabuloasă, fie că vorbim despre castele, ori despre construcții unice, sau drumuri.

ADVERTISEMENT

Canal and River Trust este tunelul spectaculos din Europa pe care trebuie să îl vizitezi. Acesta s-a redeschis pentru canoiști. Vorbim despre un tunel lung de 1,5 km, vechi de 200 de ani, cu o istorie destul de tulburătoare.

Canoiștii pot acum să vâslească și să experimenteze tunelul Standedge pentru prima dată, ca parte a planurilor Canal and River Trust de a crea primul traseu de canoe din Marea Britanie de la coastă la coastă.

ADVERTISEMENT

Supranumit una dintre cele șapte minuni ale căilor navigabile, tunelul Standedge a necesitat 17 ani pentru a fi săpat manual, la începutul secolului al XIX-lea, de către 2.500 de navigatori.

Scrierile arată însă că pentru construcția sa a fost nevoie de praf exploziv, forță, dar și de lopeți. Iar toate acestea au dus la moartea a cel puțin 50 de oameni care lucrau aici. Acum însă, locul e o atracție turistică și de agrement.

ADVERTISEMENT

Canal and River Trust, deschis pentru turiști

Pe parcursul lunilor iunie, iulie și august, vor fi organizate 18 excursii de vâslit dus-întors pentru două persoane într-o canoe tandem sau pentru un vâslaș solo. În ceea ce privește prețul pentru o astfel de experiență, biletele vor costa 100 de lire sterline și, respectiv, 55 de lire sterline.

Tunelul spectaculos din Europa este unul îngust și urmează ruta Marsden, West Yorkshire, la Diggle, Greater Manchester. Tunelul a fost folosit anterior de bărcile de pe canalul Huddersfield, arată Mirror.

ADVERTISEMENT

Sean McGinley, directorul regional al Canal and River Trust pentru Yorkshire și North East, a făcut o serie de declarații în acest sens. Potrivit acestui, tunelul este cu adevărat ”o minune a căilor navigabile”.

“Suntem încântați să lansăm un nou capitol din istoria tunelului Standedge, o adevărată minune a căilor navigabile. Organizația noastră caritabilă lucrează mai mult ca oricând pentru a păstra în viață rețeaua noastră istorică de canale, veche de 250 de ani.

Această experiență este una dintre multele modalități prin care oamenii pot ajuta la susținerea activității noastre, contribuind la fondurile vitale necesare pentru a ne ajuta să menținem rețeaua noastră de 2.000 de mile de canale și active, descoperind în același timp această comoară uimitoare sub Pennines”, a spus acesta.

Fiecare excursie va dura aproximativ două ore, iar organizatorii promit o experiență de neuitat. Tunelul spectaculos din Europa, merită, deci, să fie pe lista de obiective turistice a celor care ajung aici.

ADVERTISEMENT