Fotbal international

Tunisia – Australia 0-1, în Grupa D la Campionatul Mondial 2022. “Socceroos”, prima victorie la turneul final după 12 ani. Golul lui Duke, decisiv. Video

Australia a învins Tunisia, scor 1-0, în etapa a 2-a din Grupa D de la Campionatul Mondial 2022. Mitchell Duke a marcat singurul gol al meciului.
26.11.2022 | 12:10
Tunisia  Australia 01 in Grupa D la Campionatul Mondial 2022 Socceroos prima victorie la turneul final dupa 12 ani Golul lui Duke decisiv Video
Mithcell Duke a marcat un gol spectaculos în Tunisia - Australia. Sursă foto: Twitter Socceroos
ADVERTISEMENT
26-11-2022
11:09

Tunisia - Australia 0-1 (Duke 23)

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 90+6. Fluier final. Victorie pentru Australia, prima pentru Socceroos la un mondial din 2010, când se impuneau în fața Serbiei.

41.823 de spectatori la Tunisia – Australia, conform FIFA

Min. 84: Talbi șutează frumos de la aproape 30 de metri, dar Ryan reține fără emoții.

Min. 68: Leckie, la câțiva centimetri de a trimite mingea în poarta Tunisiei, pentru 2-0.

Min 60: Tunisia domiă clar repriza secundă, dar fără ocazii clare.

Min. 46: A început repriza a doua.

26-11-2022
10:12

Golul superb marcat de Duke a făcut diferența în prima repriză

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 45+5. Finalul primei reprize.

Min. 40: Cea mai mare ocazie a partidei pentru Tunisia. Msakni șutează din poziție excelentă, dar Souttar intervine miraculos și evită egalarea.

Min. 23: GOOOL Australia! 0-1! Mitchell Duke deschide scorul cu o lovitură superbă de cap, care îl surprinde pe Dahmen.

Min. 20: Australia domină teritorial, dar nu poate crea ocazii clare de gol.

Min. 1: A început meciul Tunisia – Australia 0-0.

26-11-2022
09:40

Echipele de start la Tunisia - Australia

Tunisia: Dahmen (CS Sfaxien) – Bronn (Salernitana), Meriah (Esperance), Talbi (Lorient) – Drager (FC Luzern), Skhiri (FC Koln), Laidouni (Ferencvaros), Abdi (Caen) – Sliti (Al Ittifaq), Jebali (Odense), Msakni (Al Arabi). Rezerve: Balbouli, Ben Said, Hassen – Ben Romdhane, Chaalelo, Ghandri, Ifa, Jaziri, Kechrida, Khazri, Khenissi, Maaloul, Mejbri, Sassi, Slimane. Selecţioner: Jalel Kadri

Australia: Ryan (FC Copenhaga) – Karacic (Brescia), Souttar (Stoke City), Rowles (Heart of Midlothian), Behich (Dundee United) – Mooy (Celtic) – Irvine (FC St. Pauli), McGree (Middlesbrough) – Leckie (Melbourne City), Duke (Fagiano Okayama), Goodwin (Adelaide United). Rezerve: Redmayne, Vukovic – Baccus, Cummings, Degenek, Deng, Devlin, Hrustic, King, Kuol, Mabil, Tilio, Wright. Selecţioner: Graham Arnold

Meciul Tunisia – Australia are loc sâmbătă, 26 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, în cadrul etapei a 2-a din grupa D la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. După prima etapă africanii au un punct, urmare a egalului alb cu Danenmarca. În schimb, cangurii au fost distruși de cocoșii francezi cu un categoric 4-1.

Tunisia – Australia, primul meci din etapa a 2-a din Grupa D la Campionatul Mondial 2022

De la bun început, Tunisia și Australia au fost privite, după tragerea la sorți, drept outsidere în Grupa D, o grupă în care campioana mondială Franța și Danemarca sunt considerate marile favorite la calificarea în optimi. După ce Tunisia a ținut în șah echipa daneză, o victorie în fața celor de la Antipozi ar conferi reale șanse reprezentantei continentului negru.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Tunisia şi Australia

Întâlnirea Tunisia – Australia are loc în orașul Al Wakrah, aflat la 35 de kilometri de capitala Qatarului, Doha, pe stadionul “Al Janoub”. Până acum pe această arenă de 40.000 de locuri au avut loc partidele Franța – Australia 4-1 și Elveția – Camerun 1-0. Așadar pentru australieni înseamnă o rămânere pe loc în locația unde au fost bătuți măr de campioana mondială din 2018. Este genul de meci la care șansele ca stadionul să fie umplut măcar pe trei sferturi sunt reduse.

Cine transmite la TV partida

Partida Tunisia – Australia se joacă sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 12:00, și în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Al Wakrah, localitate aflată foarte aproape de Doha, sâmbătă, 26 noiembrie, este o zi foarte călduroasă, cerul senin pe tot parcursul zilei, maxima din termometre sărind de 30 de grade și ajungând până la 32 de grade. Acum instalațiile de răcire de pe stadioane încep să devină foarte folositoare, pentru că duc temperatura undeva la 20 de grade.

Tot ce trebuie să știi despre Tunisia – Australia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Tunisia – Australia nu este deloc un meci ușor pentru pariori, pentru că vorbim despre două echipe cu calitate de outsidere în Grupa D. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Tunisia și Australia.

ADVERTISEMENT

Ce absențe au Tunisia şi Australia

Este multă linişte în lotul Tunisiei înaintea partidei cu Australia din punctul de vedere al stării de sănătate a jucătorilor. Antrenorul Jalel Kadri are absolut toţi jucătorii la dispoziţie şi promite că, faţă de partida cu Danemarca, echipa sa va avea o atitudine mult mai ofensivă, pentru că vrea cele trei puncte.

Selecţionerul australian Graham Arnold are o singură absenţă, după ce Nathaniel Atkinson s-a accidentat la gleznă. Antrenorul “cangurilor” resimte deja o presiune uriaşă, după înfrângerea din partida de debut în faţa Franţei. Deja o parte a presei îi cere să se retragă, să lase un antrenor mai tânăr.

ADVERTISEMENT

Este multă tensiune în vestiarul australienilor după ce au existat voci inclusiv din rândul jucătorilor care au susţinut că s-a intrat pe teren cu foarte multă frică la meciul cu Franţa, deşi cu patru în urmă, tot în uvertura grupei, cocoşii, care aveau să câştige titlul mondial, s-au impus foarte greu, cu 2-1. Dar acum australienii promit că vor face un meci bun şi vor obţine victoria care să le dea speranţe la ultimul meci, cu Danemarca.

Germanul Daniel Sibert conduce partida

Meciul dintre Tunisia şi Australia va avea parte de un arbitru german, unul cu nume reputat în Europa, unde a condus partide importante din Champions League şi de la EURO 2020. Este vorba de Daniel Siebert, 38 de ani, profesor de sport în viaţa privată, care în 2021 a condus finala FIFA Arab Cup, în care s-au întâlnit Tunisia şi Algeria. Neamţul este la primul meci la CM 2022.

Cote la pariuri

Casele de pariuri văd acest meci fiind destul de echilibrat, dar totuşi acordă prima şansă la victorie formaţiei de pe continentul negru la cota de 2,20. Şansă dublă 1X are cotă de 1,33, iar un gol marcat de Tunisia cotă de 1,35. Australia are 3,60 pentru cele trei puncte, 1,70 pentru şansă dublă X2 şi 1,50 pentru gol marcat.

Între cele două echipe există un singur meci direct, în 2005, Tunisia şi Australia întâlnindu-se la Cupa Confederaţiilor, în Germania, în calitate de câştigătoare ale Cupei Africii, respectiv a campionatului Oceaniei. Tunisia a avut atunci câştig de cauză cu scorul de 2-0.


  • 1,95 este cota Superbet pentru “total goluri 1-2” la meciul Tunisia – Australia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT