Fotbal international

Tunisia – Franța 1-0, în Grupa D la Campionatul Mondial 2022. Africanii au bătut campioana en-titre, dar au ratat calificarea în optimi

Tunisia a învins Franţa, scor 1-0, dar a ratat calificarea în optimile de finală de la Campionatul Mondial Qatar 2022. Francezii au fost la un pas să egaleze pe final.
30.11.2022 | 18:59
Tunisia  Franta 10 in Grupa D la Campionatul Mondial 2022 Africanii au batut campioana entitre dar au ratat calificarea in optimi
Wahbi Khazri a deschis scorul în Tunisia - Franţa
ADVERTISEMENT
30-11-2022
16:04

Tunisia bate Franţa, campioana mondială en-titre

FINAL: Tunisia a învins Franţa, scor 1-0, după golul marcat de Wahbi Khazri, în minutul 58. În prelungirile meciului, în minutul 90+8, Antoine Griezmann a înscris, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid, cu ajutorul sistemului VAR. Campioana mondială en-titre a câştigat grupa, în timp ce africanii au terminat pe locul 3, după ce Australia a învins Danemarca, scor 1-0.

grupa d
Clasamentul final al Grupei D

Min. 90+8: Antoine Griezmann a egalat la ultima fază a meciului, după un voleu din careu, însă reuşita a fost anulată, după consultarea VAR, pentru un ofsaid.

Min. 90: Kolo Muani a şutat în forţă din afara careului şi Franţa a obţinut un corner.

Min. 67: Meciul a fost întrerupt câteva minute, după ce un fan al Tunisiei a pătruns pe teren. Acesta a fost ridicat imediat de stewarzi şi scos de pe teren.

fan Tunisia - Franţa
Fanul tunisian a fost imediat pus la pământ de stewarzi

Min. 58: GOOOL Tunisia! După o minge pierdută de Youssouf Fofana, Wahbi Khazri a avut o acţiune personală de toată frumuseţea şi l-a învins pe Steve Mandanda. Atacantul tunisienilor s-a accidentat după gol şi a fost imediat schimbat. Pentru câteva zeci de secune, africanii au fost pe locul 2, însă Australia conduce Danemarca şi “cangurii” sunt pe poziţia secundă acum.

Min. 52: Laidouni a scăpat de Disasi, în careu, dar a şutat puţin peste poartă din unghi.

Min. 46: A început repriza a doua din Tunisia – Franţa.

30-11-2022
15:50

Pauză în Tunisia - Franţa 0-0

Tunisia şi Franţa se află la egalitate după primele 45 de minute, scor 0-0. Africanii au avut, în minutul 9, un gol anulat pentru o poziţie de ofsaid.

În primele 45 de minute, Tunisia a avut 2 şuturi pe spaţiul porţii, în timp ce Franţa nu s-a apropiat periculos de poarta lui Aymen Dahmen.

30-11-2022
14:59

Tunisienii au dominat prima repriză

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 34: La o centrare ajunsă în careul francezilor, Camavinga a respins în corner din faţa lui Ghandri, aflat în poziţie bună. Tunisienii pun presiune pe campioana mondială încă din startul meciului.

Min. 9: După o lovitură liberă, Nader Ghandri a reluat mingea în poartă, însă reuşita tunisienilor a fost anulată pentru un ofsaid.

Min. 1: A început meciul Tunisia – Franţa.

Deschidere Tunisia - Franţa

30-11-2022
14:03

Echipele de start la Tunisia - Franța

Tunisia: A. Dahmen (CS Sfaxien) – N. Ghandri (Club Africain), Y. Meriah (Esperance Tunis), M. Talbi (Lorient) – W. Kechrida (Atromitos), E. Skhiri (Koln), A. Laidouni (Ferencvaros), A. Maaloul (Al Ahly) – A. Slimane (Brondby), W. Khazri (Montpellier), M. Ben Romdhane (Esperance Tunis). Rezerve: A. Balbouli, B. Ben Said, M. Hassen – A. Abdi, D. Bronn, G. Chaaleli, M. Drager, B. Ifa, S. Jaziri, I. Jebali, T.Y. Khenissi, H. Mejbri, Y. Msakni, F. Sassi, N. Sliti. Selecționer: Jalel Kadri. 

Franța: S. Mandanda (Rennes) – Y. Fofana (Monaco), I. Konate (Liverpool), R. Varane (Manchester United), A. Disasi (Monaco) – A. Tchouameni (Real Madrid), M. Guendouzi (Marseille), E. Camavinga (Real Madrid) – J. Veretout (Marseille), K. Coman (Bayern), R. Kolo Muani (Frankfurt). Rezerve: A. Areola, H. Lloris – O. Dembele, A. Griezmann, O. Giroud, T. Hernandez, J. Kounde, K. Mbappe, B. Pavard, A. Rabiot, W. Saliba, M. Thuram, D. Upamecano. Selecționer: Didier Deschamps. 

Meciul Tunisia – Franța are loc miercuri, 30 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, în etapa a 3-a a Grupei D la turneul final al CM din Qatar. Campioana mondială în exercițiu, Franța, are deja 6 puncte după primele două etape, fiind una dintre cele trei echipe calificate încă dinaintea ultimei runde. Tunisia are un punct din remiza albă cu Danemarca.

Tunisia – Franța, în etapa a 3-a din Grupa D a Campionatul Mondial 2022

Tunisia – Franța este un meci din ultima etapă a Grupei D care are importanță în special pentru echipa maghrebiană. Cu un singur punct, tunisienii nu se mai pot califica decât dacă înving Franța, iar partida Australia – Danemarca se termină egal. Franța mai poate pierde locul 1 doar dacă Australia bate la scor Danemarca și Tunisia învinge “cocoșii galici”.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Tunisia și Franța

Confruntarea Tunisia – Franța se desfășoară miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Education City” din orașul Al Rayyan în etapa a 3-a din Grupa D la turneul final al CM 2022. Cum în Qatar au sosit foarte mulți suporteri francezi și sunt și câteva mii de tunisieni va fi o atmosferă frumoasă în tribune la acest meci.

Stadionul “Education City” din Al Rayyan, localitate aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Doha, a găzduit deja partidele Danemarca – Tunisia 0-0, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Polonia – Arabia Saudită 2-0 și unul dintre cele mai spectaculoase jocuri, Coreea de Sud – Ghana 2-3. În afara acestei partide se vor mai juca meciurile Coreea de Sud – Portugalia din grupe, o optime și un sfert de finală.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Tunisia – Franța se joacă miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 2. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Ca în întregul Qatar și miercuri, 30 noiembrie, va fi o vreme frumoasă, cerul senin pe tot parcursul zilei și temperatura maximă va oscila în jurul valorilor de 29-30 grade. Cum toate stadioanele sunt prevăzute cu instalații de răcire a aerului, pentru cei prezenți la meci și pentru jucători nu va fi nici o problemă să se simtă confortabil.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Tunisia – Franța, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Franța a fost mereu una dintre echipele preferate ale pariorilor la acest turneu final, care au câștigat bani frumoși mizând pe ea. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Tunisia și Franța

Ce absenţe au Tunisia şi Franța

Selecţionerul Tunisiei, Jalel Kadri, despre care presa din ţara sa scrie că ar urma să fie demis la întoarcerea acasă de la Campionatul Mondial pentru rezultatele înregistrate, dacă echipa va termina pe ultimul loc în grupă, nu are probleme de lot la partida aproape imposibilă cu Franţa.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a mulţumit Cerului după meciul cu Danemarca pentru faptul că nu a mai apărut nici un jucător indisponibil în lot, ultimul fiind Lucas Hernandez, care, din păcate, va lipsi câteva luni bune. În schimb există informaţia unei refaceri mai rapide a Balonului de Aur Karim Benzema, care ar putea reveni în lotul francezilor.

Matthew Conger la primul meci arbitrat la turneul final din Qatar

De pe lista celor care nu au avut până acum un meci la centru la acest turneu final, unde românul Istvan Kovacs devine un caz de studiu fiind desemnat de şapte ori arbitru de rezervă, mai cade un nume, cel al neozeelandezului Matthew Conger, 44 de ani, de origine american din statul Texas.

“Cocoşii galici” au pus capăt unui blestem care a afectat campioana mondială en-titre timp de un deceniu, întrucât, din 2002, toate națiunile europene care au câștigat Cupa Mondială precedentă nu au mai trecut de faza grupelor ediției următoare, o serie începută chiar de Franța în 2002, urmată de Italia în 2010, Spania în 2014 și Germania în 2018.

Cote la pariuri

Chiar dacă Franţa a devenit prima echipă calificată oficial în optimi după primele două etape şi Didier Deschamps ar putea folosi multe rezerve, casele de pariuri nu cred că Tunisia poate fi altceva decât următoarea victimă pentru Les Bleus în Grupa D, care dacă s-ar confirma ar urma pentru moment scenariul din prima fază la Mondialul din 1998, cu primul titlu al Franţei. Cota la victorie a Franţei este de 1,42, iar o imensă surpriză provocată de “Vulturii din Cartagena” ar avea cota de 7.00, şansă dublă 1X cotă 3,00, iar un un gol Tunisia cotă 2,10.

Între 2002 şi 2010 au avut loc între cele două echipe trei partide amicale, nu există nici una oficială. Pe teren propriu, tunisienii au reuşit două remize de mare prestigiu, ambele la scorul de 1-1, iar acasă Franţa s-a impus cu scorul de 3-1.


  • 1,85 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Tunisia – Franţa. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT