Fotbal international

Tunisia la Campionatul Mondial 2018! Lotul Tunisiei la CM 2018, programul şi cote la pariuri

10.06.2018 | 15:24
Tunisia la Campionatul Mondial 2018 Lotul Tunisiei la CM 2018 programul si cote la pariuri
Tunisia la Campionatul Mondial 2018

Tunisia revine după 12 ani la un turneul de final de Campionat Mondial. Africanii nu au avut prea multe emoţii în calificările pentru turneul final din 2018, însă ghinionul a venit la tragerea la sorţi. “Vulturii din Cartagina” vor fi nevoiţi să se dueleze cu Anglia, Belgia şi Panama.

Lotul selecţionat de Nabil Maaloul nu este unul dătător de mari speranţe pentru fani, însă echipele africane au fost deseori surprinzătoare la turneele finale. Majoritatea jucătorilor vin din primele două ligi din Franţa, însă antrenorul de 55 de ani se bazează şi pe câţiva fotbalişti din întrecere internă.

Cum s-a calificat Tunisia la Campionatul Mondial 2018

În turul doi al calificărilor, Tunisia a trecut de Mauritania cu două victorii identice, scor 2-1. În faza grupelor, tunisienii, mari favoriţi, s-au luptat cu DR Congo, Libia şi Guinea. Jucătorii antrenaţi de Nabil Maaloul şi-au respectat blazonul şi au obţinut patru victorii şi două remize, calificarea la Campionatul Mondial din 2018 fiind bifată cu o etapă înainte de final.

Lotul naţionalei Tunisiei la CM 2018

Portari: Aymen Mathlouthi (Al Batin Saoudi), Farouk Ben Mustapha (Al Shabab Saoudi), Mouez Hassen (Chateauroux)

Fundaşi: Hamdi Nagguez (Zamalek), Dylan Bronn (La Gantoise), Rami Bedoui (Etoile Sportive du Sahel), Yohan Benalouane (Leicester), Syam Ben Youssef (Kasimpaşa), Yassine Meriah (Club Sportif Sfax), Oussama Haddadi (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahli)

Mijlocaşi: Ellyes Skhiri (Montpellier), Mohamed Amine Ben Amor (Al Ahly), Ghaylene Chalali (Espérance Tunis), Farjani Sassi (Al Nasr Saoudi), Ahmed Khalil (Club Africain), Seifeddine El Khaoui (Troyes)

Atacanţi: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifak), Anice Badri (Esperance), Bassem Srarfi (Nice) , Wahbi Khazri (Rennes), Naim Sliti (Dijon), Sabeur Khalifa (Club Africain)

Lotul Tunisiei la Campionatul Mondial 2018
Lotul Tunisiei la Campionatul Mondial 2018

Vedeta naţionalei Tunisiei la CM 2018

Wahbi Khazri este de departe vedeta echipei naţionale a Tunisiei pentru Campionatul Mondial din 2018. Mijlocaşul ofensiv de 27 de ani este al doilea căpitan al selecţionatei şi unul dintre cei mai importanţi fotbalişti africani din ultimii ani. Khazri a debutat în fotbalul mare la Bastia, în 2009, unde a jucat 171 de meciuri în cinci ani. După un scurt periplu la Bordeaux, mijlocaşul a fost transferat de Sunderland. În sezonul recent încheiat, fotbalistul de 27 de ani a fost împrumutat la Rennes. Pentru echipa naţională a Tunisiei a bifat 36 de selecţii şi a marcat 12 goluri.

Wahbi Khazri este vedeta Tunisiei la Campionatul Mondial 2018
Wahbi Khazri este vedeta Tunisiei la Campionatul Mondial 2018

Selecţionerul Tunisiei la Campionatul Mondial din 2018

Nabil Maaloul pregăteşte echipa naţională a Tunisiei din aprilie 2017 şi a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul, calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Antrenorul de 55 de ani nu este la primul mandat la cârma selecţionatei africane, acesta pregătind echipa şi în 2013. După ce s-a retras din fotbal în 1996, Maaloul le-a pregătit, printre altele, pe Club Africain, ES Tunis, alături de care a câştigat Liga Campionilor Africii în 2011, şi naţionala Kuweitului.

Nabil Maaloul, selecţionerul Tunisiei la Campionatul Mondial 2018
Nabil Maaloul, selecţionerul Tunisiei la Campionatul Mondial 2018

Programul Tunisiei la CM 2018

18 iunie, ora 21:00 – Tunisia – Anglia (Volgograd)

23 iunie, ora 15:00 – Belgia – Tunisia (Moscova)

28 iunie, ora 21:00 – Panama – Tunisia (Saransk)

Obiectivele naţionalei Tunisiei la Campionatul Mondial 2018

Într-o grupă din care fac parte Anglia şi Belgia, Tunisia se poate mulţumi doar cu locul trei la Campionatul Mondial din 2018. Africanii vor încerca să învingă Panama şi să obţină prima victorie la un turneu final după o pauză de 40 de ani.

O victorie în faza grupelor este obiectivul Tunisiei la Campionatul Mondial 2018
O victorie în faza grupelor este obiectivul Tunisiei la Campionatul Mondial 2018

Palmaresul naţionalei Tunisiei la Campionatul Mondial

Echipa naţională a Tunisiei s-a calificat la patru turnee finale până în prezent. În 12 meciuri jucate, africanii au obţinut o singură victorie, la chiar primul meci jucat la un Campionat Mondial, La ediţia din 1978, tunisienii produceau o mare surpriză şi învingeau Mexicul, scor 3-1. La acelaşi turneu final, Tunisia obţinea un rezultat de egalitate cu RFG. La următoarele trei ediţii (1998, 2002 şi 2006), africanii au obţinut câte un rezultat de egalitate la fiecare turneu final, unul fiind înregistrat contra României în urmă cu 20 de ani.

Ce cotă are Tunisia la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Un miracol i-ar putea îmbogăţi pe pariori, dacă vor alege să mizeze că Tunisia va câştiga grupa, la o cotă de 20.00. Mai accesibilă pare cota pentru calificarea în optimile de finală, 6.00. Cel mai realistic pronostic, ultimul loc în grupă, are o cotă de 2.60.