Alegeri 2024

Turcan, convinsă că un președinte de dreapta va veni la Cotroceni. „Intrăm în campanie cu cel mai bun candidat”

Raluca Turcan vede un președinte de dreapta la Cotroceni. „Adevărul este că prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen”
03.07.2024 | 16:49
Turcan convinsa ca un presedinte de dreapta va veni la Cotroceni Intram in campanie cu cel mai bun candidat
Raluca Turcan spune că ședința de joi a coaliției va confirma data prezidențialelor la termen / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, deputată PNL, a vorbit, miercuri, despre calendarul alegerilor prezidențiale, spunând că un „deznodământ previzibil” cu privire la data scrutinului este aproape și că „agitația” politică pe această temă „ar fi fost demnă de o cauză mai bună”.

„Agitație demnă de o cauză mai bună”

Raluca Turcan, deputată PNL, a afirmat, miercuri, că alegerile prezidențiale nu puteau avea loc decât la termen și că este convinsă că acesta va fi anunțul care va fi făcut joi, după ședința coaliției. Potrivit Ralucăi Turcan, calendatul prezidențialelor a stârnit o agitație „demnă de o cauză mai bună”, cum ar fi agenda cetățenilor.

ADVERTISEMENT

„Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidențiale. Agitația din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Adevărul este că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen, lucru care sunt convinsă că o să reiasă și după ședința coaliției de joi”, a scris Raluca Turcan pe contul Facebook.

Discuții despre majorarea salariului minim, mai oportune

În locul discuțiilor interminabile despre data alegerilor prezidențiale, deputata PNL consideră că ar fi fost mai adecvate discuții despre creșterea salariului minim brut de la începutul acestei luni, această majorare fiind, de altfel, spune Turcan, și una din „preocupările” ei ca ministru al Muncii.

ADVERTISEMENT

„Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult în această perioadă despre majorarea salariului minim de la 1 iulie. Trebuie subliniat că aceasta a avut loc prin solicitarea Partidului Național Liberal ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile românești. Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă”, scrie Raluca Turcan.

PNL „va strânge rândurile” pentru Cotroceni

Deputata liberală mai afirmă că PNL „va strânge rândurile” pentru ca la Cotroceni să fie ales un președinte de dreapta, o „tradiție” care trebuie păstrată și în următorii ani. Raluca Turcan invocă și sondajele de opinie potrivit cărora jumătate din români doresc ca viitorul șef al statului să fie de dreapta, lucru ce obligă PNL să intre în cursă „cu cel mai bun candidat și cu cea mai bună campanie”.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește PNL, vom strânge rândurile și sunt convinsă că buna tradiție ca România să aibă un președinte de dreapta va fi menținută și pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un președinte de dreapta și doar puțin peste 20% ar prefera un președinte de stânga. PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, o demonstrează și lunga sa istorie, așa că avem datoria și obligația să intrăm în campanie cu cel mai bun candidat și cu cea mai bună campanie”, se arată în postarea Ralucăi Turcan.

„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români