Acuzat de turci de blaturi cu impresarii. "Îl dau în judecată!"

turcia-albania, mircea lucescu, erdal alkan

După ce Turcia nu a reuşit să prindă nici măcar barajul pentru calificarea la CM 2018, pierzând la scor meciul decisiv acasă, în faţa Islandei, deja presa din Istanbul se ridicase împotriva selecţionerului Mircea Lucescu. Situaţia s-a agravat şi mai mult după ce naţionala Semilunii a pierdut amicalele cu România şi Allbani, ultimul jucat acasă.

Mircea Lucescu este în corzi la naţionala Turciei. Presa din această ţară începuse deja atacul la adresa românului aflat în funcţia de selecţioner după ce Islanda a umilit echipa pregătită de Mircea Lucescu la Eskisehir, în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final al CM din Rusia. Totuşi, federaţia turcă l-a confirmat pe tehnicianul român în funcţie, cu misiunea de a califica echipa naţională la Euro 2020.

Situaţia în raport cu mass-media din Turcia, în special cu presa din Istanbul, s-a înrăutăţit mult în urma celor două eşecuri înregistrate de turci în cele două meciuri amicale, cu România şi Albania, ultimul chiar pe teren propriu şi în superioritate numerică timp de o repriză, prima înfrângere după 46 de ani în faţa albanezilor. Bilanţul lui Lucescu după şase meciuri la echipa naţională a Turciei este dezastruos, o victorie, cu Croaţia şi cinci eşecuri. De aceea presa îi cere insistent să plece. 

Lui Lucescu i s-a cerut din nou să plece după Turcia - Albania 2-3

Răspunsul lui Il Luce este al unui om obişnuit cu momentele dificile. "De ce sa demisionez? Sunt un om care stie ce are de facut. Am foarte multa experienta. Sunt obisnuit cu astfel de reactii. Aceste lucruri nu ma afecteaza. Ne vom califica la Euro 2020. Nu exista o formula magica pentru rezultate. Am un trecut, un nume. Dacă voi aţi mai văzut aşa mulţi jucători tineri în naţionala Turciei, aştept să îmi spuneţi. Am spus înainte de meci că vreau să fac din cei tineri actorii principali în această partidă"

Turcii însă nu se lasă şi îl acuză pe român de faptul că ar avea înţelegeri cu agenţii unor jucători pentru a-i aduce la echipa naţională pentru a le creşte cota. Lucescu a fost acuzat că a procedat în acest fel cu tânărul Erdal Alkan, care evoluează în a doua ligă din Olanda, la Dordrecht. Această acuzaţie l-a enervat peste măsură pe Il Luce, românul anunând că îl va acţiona în instanţă pe cel care a lansat această ipoteză. 

"Dacă acesta are dovezi pentru a susţine aceasta acuzaţie... Am spus că vreau să văd la lucru fotbaliştii care au evoluat la U21. Pe Erol l-am văzut la Dordrecht, juca mijlocaş. L-am selecţionat.Nu voi trece peste aceste acuzaţii, mergem la tribunal pentru ca ziaristul să ne spună de unde are aceste informaţii. Nu cunosc niciun impresar. Am un trecut, am un nume. Îl voi da în judecată pe ziarist şi voi cere clarificări. Am urmărit acest jucator, este tânăr şi foarte bun. Nu trec peste!"