Turcia ameninţă UE: “Acordul privind refugiaţii nu va fi posibil fără ridicarea obligativităţii vizelor”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
08/08/2016, 14:01
Turcia ameninţă UE: “Acordul privind refugiaţii nu va fi posibil fără ridicarea obligativităţii vizelor”

Acordul cu Uniunea Europeană privind refugiaţii nu va fi posibil dacă UE nu îşi respectă partea sa de obligaţii în ceea ce priveşte ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci, a declarat luni preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a făcut cunoscut faptul că acordul privind refugiaţii nu este posibil dacă UE nu-şi respectă promisiunile privind ridicarea vizelor. ”Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia”, a spus Erdogan, care a subliniat că ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci care călătoresc în UE ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iunie.”Dacă cererile noastre nu sunt satisfăcute, atunci readmisiile nu vor mai fi posibile”, a precizat şeful statului turc, potrivit Agerpres.

În virtutea acordului, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o ţară membră a UE în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Acordul a fost denunţat de organizaţii de apărare a drepturilor omului, potrivit cărora Turcia nu este o ţară sigură pentru refugiaţi. Aceste organizaţii se tem, printre altele, că de fapt migranţii nu vor avea dreptul să ceară azil înainte de a fi deportaţi.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×