News

Turcia deschide sezonul turistic. Ce reguli vor trebui să respecte hotelurile și turiștii

16.05.2020 | 18:00
Turcia deschide sezonul turistic Ce reguli vor trebui sa respecte hotelurile si turistii
ADVERTISEMENT

Turcia a anunțat că va deschide sezonul turistic la începutul lunii iunie, iar hotelurile și turiștii vor trebui să respecte anumite reguli.

Turcia deschide sezonul turistic la începutul lunii iunie

În Turcia se va deschide sezonul turistic din 2020 la începutul lunii iunie, mai târziu față de obicei, din cauza pandemiei de coronavirus, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Hotelurile se pregătesc intens pentru a întâmpina primii turiști la începutul lunii viitoare, printre ei aflându-se și români.

Cu toate că sezonul turistic din acest an va începe mai târziu, hotelierii speră că acesta va fi prelungit până spre finalul anului, pentru a acoperi pierderile avute din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Patronii de hoteluri din Turcia mai au la dispoziție două săptămâni pentru a pune la punct toate măsurile necesare pentru a proteja turiștii de infecția COVID-19.

Ce s-a schimbat față de sezonul trecut

De exemplu, un hotel din Antalya, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță, se pregătește intens pentru sezonul estival.

ADVERTISEMENT

„La intrarea în hotel, vom lua temperatura cilenților și apoi îi vom caza. În hotel, avem amplasate, de asemenea, camere cu termoviziune. Bagajele vor fi dezinfectate la intrare și trimise în camere cu etichete pe ele”, a declarat Caglar Bayrakci, managerul unui hotel.

De departe, cea mai mare modificare pe care o vor face hotelurile va fi legată de alimentație. Astfel, în Turcia nu vor mai exista mese tip bufet, iar mâncarea va fi servită direct la masă, de către angajații hotelurilor.

ADVERTISEMENT

Cât despre deserturi, fructe și salate, acestea vor fi aduse la masă pe farfurii de unică folosință.

Cartelele pentru camerele de hotel vor fi dezinfectate, cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete, în timp ce turiștii vor primi la recepție pixuri individuale.

După ce o cameră este eliberată, aceasta va putea fi folosită de alți turiști abia după 24 de ore, timp în care se va face o curățenie amănunțită, iar în lifturi va avea voie o singură persoană, exceptând familiile.

Telecomenzile pentru aerul condiționat și televizor vor fi și ele dezinfectate de personalul hotelier, în timp ce textilele folosite pentru turiști vor fi spălate la 70 de grade.

Turiștii care vor merge la piscine sau pe plaje trebuie să știe că și aici trebuie respectate anumite măsuri de distanțare fizică.

„Sunt 1,5 metri între șezlonguri. Clienții vor primi prosoape de la personal”, a mai declarat managerul de hotel amintit mai sus.

Ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus arată că în Turcia în jur de 145.000 de oameni au fost infectați COVID-19, dintre care peste 4.000 au decedat.

ADVERTISEMENT
Tags: