ADVERTISEMENT
News

Turcia impune noi restricții din cauza Covid-19. Cum se desfășoară de acum nunțile

Autor: Emil Neacsu | 03.09.2020 | 19:00
Turcia impune noi restricții din cauza Covid-19. Cum se desfășoară de acum nunțile
O ceremonie de căsătorie a fost limitată la doar o oră în Turcia și este interzis dansul. Sursa foto: Hurryet.com

Autoritățile de la Ankara iau noi măsuri și aplică restricții pentru oprirea răspândirii Covid-19, în condițiile în care Turcia se confruntă deja cu al doilea val al pandemiei. Potrivit presei turce, ministrul de Interne a emis un ordin prin aplicarea de restricții în 14 din cele 81 de provincii ale Turciei.

ADVERTISEMENT

Din data de 4 septembrie sunt interzise adunările publice la care participă numeroși oameni, dar și nunțile în aer liber și alte petreceri de acest gen vor fi restricționate.

Potrtivit noilor ordine ale autorităților de la Ankara, o ceremonie de căsătorie a fost limitată la doar o oră în Turcia și este interzis dansul iar organizatorii evenimentului nu au voie să le servescă mâncare invitaților.

ADVERTISEMENT

Nunțile sunt limitate la o oră, fără dans și fără mâncare

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și cele care nu au împlinit încă 15 ani și care nu sunt rude de gradul unui sau doi cu mirele sau mireasa nu vor avea voie să participe la ceremonia de căsătorie, potrivit presei turce.

Dar, chiar dacă invitații care nu sunt rude nu au voie la ceremonie, la aceasta va fi prezent cel puțin un agent de poliție care are misiunea de a verifica aplicarea tuturor măsurilor impuse de guvernul turc.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății de la Ankara a anunțat miercuri că Turcia se confruntă cu un al doilea val al pandemiei, în condițiile în care numărul deceselor din acest stat a depășit 40 într-o singură zi. Până acum, Turcia a înregistrat un total de 6.462 de decese din cauza Covid-19 iar alte peste 246.000 de persoane și-au revenit de pe urma acestei boli cumplite.

În prezent, sunt confirmate 274.000 de cazuri de când pandemia de coronavirus a izbucnit în China, în decembrie anul trecut, noul coronavirus s-a răspândit în cel puțin 188 de țări și teritorii.

ADVERTISEMENT

Cele mai grav afectate state sunt până la această oră Statele Unite, cu peste 6 milioane de cazuri de infectare, Brazilia și Rusia. Pandemia de coronavirus a ucis peste 858.000 de oameni în întreaga lume și numărul de infectări la nivel mondial a depășit 25,8 milioane.

Numărul persoanelor vindecate este de peste 17 milioane, potrivit datelor adunate de specialiștii Universității americane John Hopkins.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!