News
notix pixel id

Turcia, lovită de un uragan puternic. Oameni uciși de acoperișuri smulse, iar TIR-uri din România au fost răsturnate

Imagini apocaliptice în Turcia. O furtună precum un uragan a făcut ravagii. Patru oameni au fost uciși, iar alți 19 au fost răniți. De asemenea, au fost răsturnate TIR-uri înmatriculate în România.
29.11.2021 | 21:59
Turcia, lovită de un uragan puternic. Oameni uciși de acoperișuri smulse, iar TIR-uri din România au fost răsturnate
Turcia, lovită de un uragan puternic. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cel mai afectat a fost nord-vestul Turciei, unde rafalele de vânt au atins 130 de kilometri pe oră. Astfel, au fost smulse acoperișuri de pe clădiri, copaci au fost puși la pământ, așa cum s-a întâmplat și cu câteva TIR-uri înmatriculate în România.

Totodată, au fost distruse și construcţii întregi. Mai mult, semne de circulaţie au fost luate în aer și ”aruncate” în oameni şi în maşini. Istanbul, Bursa sau Izmir sunt unele dintre cele mai lovite orașe de furtuna extrem de puternică, scrie American Post.

Două femei au fost strivite de un acoperiș

În Istanbul, două femei au fost ucise de un acoperiș smuls de vânt, care ”a aterizat” pe ele și le-a strivit. Zeci de oameni au fost transportați la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

ADVERTISEMENT

Zboruri anulate din cauza furtunii

Toată vijelia a creat probleme chiar și traficului aerian. Unele zboruri Turkish Airlines s-au redirecționat către Ankara şi Izmir, din cauză că nu au putut fi efectuate. Pe rețelele de socializare au fost surprinse câteva din momentele apocaliptice.

Uraganul a măturat în calea sa și porturile. Au fost răsturnate mai multe containere, de asemenea. Furtuna se pare că va mai persista, anunță meteorologii. Aceștia spun că inclusiv mâine se va manifesta.

ADVERTISEMENT

Înainte de vremea nefavorabilă, autoritățile au închis în Bosfor canalul îngust care împarte orașul, și au suspendat tot traficul naval.

De asemenea, vânturile au forțat autoritățile să suspende serviciul de feriboturi între stațiunile Bodrum și Kas. Autoritățile fac cu greu față situației și avertizează populația să stea adăpostită în case până ce totul va fi sub control.

ADVERTISEMENT

Momentul amintește de unul similar din Germania, oraşul Kiel. În luna septembrie, zona a fost lovită de o furtună care a rănit, la fel, zeci de oameni.

Ca și în Turcia, copaci au fost smulși de la rădăcină, acoperișuri îndepărtate de pe anumite construcții, iar pubele de gunoi au fost luate în aer.

ADVERTISEMENT

”O mulţime de obiecte zburau în jur. A afectat emoţional pe toată lumea”, au dezvăluit un angajat al unui restaurant din orașul german.

”Am intrat în „șoc” atunci când o parte din acoperișul casei a fost aruncată în aer. Am țipat, nu puteam respira”, mai spunea și Barbara Wittich, un locuitor din Kiel, pentru postul german NDR.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri