Turcia: Parlamentul a APROBAT instituirea STĂRII de URGENŢĂ

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 21:14
Turcia: Parlamentul a APROBAT instituirea STĂRII de URGENŢĂ

Parlamentul turc a aprobat formal instituirea stării de urgenţă, joi. ‘Puterea poporului a învins puterea tancurilor’, a spus în Parlament prim-ministrul Binali Yildirim după anunţul rezultatului votului, de 346 de voturi pentru şi 115 împotrivă.

‘Drepturile şi libertăţile fundamentale sunt suspendate’, şi-a exprimat regretul pe contul său de Twitter Sezgin Tanrikulu, din cadrul Partidului republican al poporului (CHP, social-democrat), principala formaţiune de opoziţie, potrivit Agerpres.

‘În acest moment de reconciliere al societăţii în opoziţia privind lovitura de stat, era nevoie de instaurarea stării de urgenţă?’, a întrebat în parlament Meral Danis Bestas, deputată a Partidului democratic al popoarelor (HDP), o formaţiune kurdă. ‘Starea de urgenţă decretată în 1987 a fost prelungită de 46 de ori’, a spus ea.

Formaţiunea preşedintelui Erdogan, Partidul justiţiei şi dezvoltării (AKP), dispune de o majoritatea absolută de 317 din 550 de deputaţi. Alături de formaţiunea aceasta a votat şi Partidul acţiunii naţionaliste (MHP, dreapta, 40 de deputaţi), notează AFP.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep în semifinale la WTA Cincinnati! S-au stabilit ora de start şi adversara!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×