ADVERTISEMENT
Hotnews

Turcia preia modelul Ungariei: va construi un zid de beton impotriva imigrantilor, de-a lungul frontierei cu Siria

Autoritatile turce construiesc un zid de beton de-a lungul frontierei cu Siria, in provincia Hatay, dupa recentul val de atacuri care a lovit regiunile sudice ale tarii, transmit AFP si Anadolu....
Autor: Ionuţ Cataramă | 14.08.2015 | 16:31
Turcia preia modelul Ungariei: va construi un zid de beton impotriva imigrantilor, de-a lungul frontierei cu Siria

Autoritatile turce construiesc un zid de beton de-a lungul frontierei cu Siria, in provincia Hatay, dupa recentul val de atacuri care a lovit regiunile sudice ale tarii, transmit AFP si Anadolu.

ADVERTISEMENT

Zidul va avea o lungime de 8 kilometri si o inaltime de 3 metri, fiind format din blocuri de beton de 2 metri in latime si greutatea de 7 tone. Scopul sau este de impiedica orice intruziune a jihadistilor Statului Islamic veniti din orasul sirian Alep, situat la cativa kilometri de granita.

Potrivit Anadolu, de construirea zidului, care va fi terminat in curand, raspund guvernoratul Hatay si regimentul 2 de granita.

Ridicarea zidului face parte dintre masurile de securitate adoptate in urma seriei de atentate incepute la Suruc, la 20 iulie, cand au fost ucisi 32 de civili.

ADVERTISEMENT

Prin provincia Hatay au patruns o parte din cei in jur de 1,8 milioane de sirieni care si-au gasit refugiu in Turcia de la declansarea conflictului in tara lor, in 2011.

Sursă: www.stirileprotv.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!