Fotbal international

Turcia – Rusia 1-2 în Liga Națiunilor. Vezi rezumatul video!

07.09.2018 | 23:50
Turcia  Rusia 12 in Liga Natiunilor Vezi rezumatul video

Turcia – Rusia 1-2 s-a jucat în prima etapă a Grupei 2 din din urna a doua valorică a Ligii Națiunilor. Tehnicianul român Mircea Lucescu a debutat cu un un eșec în noua competiție europeană care poate duce la turneul final al Campionatului European, turcii fiind învinși pe teren propriu, la Trabzon, de gazda Campionatului Mondial din acest an.

Prima repriză a fost dominată de reprezentativa păregătită de Stanislav Cercesov, care deși a venit fără câțiva titulari din echipa folosită în vară a arătat că nu degeaba a ajuns până în sferturile de finală. După câteva minute de tatonare, Rusia a reușit să deschidă scorul în minutul 13 prin Denis Cerișev. Jucătorul ajuns în această vară la FC Valencia a marcat un gol superb cu un șut din voleu de la 11 metri lateral stânga, după o centrare din partea dreaptă prelungită cu capul de Daler Kuziaiev. Același Kuziaiev a ratat desprinderea oaspeților, șutul său din apropiere trecând foarte aproape de bara porții apărate de Serkan Kirintili. În finalul reprizei, în minutul 41, elevii lui Mircea Lucescu au restabilit egalitatea. Defensiva rușilor a respins greșit un balon centrat din dreapta și Serdar Aziz a înscris cu un șut în forță de la 13 metri.

Turcia - Rusia 1-2 s-a jucat în prima etapă a Grupei 2 din din urna a doua valorică a Ligii Națiunilor
Turcia – Rusia 1-2 s-a jucat în prima etapă a Grupei 2 din din urna a doua valorică a Ligii Națiunilor

Debut trist pentru Mircea Lucescu în Liga Națiunilor: Turcia – Rusia 1-2

Repriza secundă a început dramatic pentru gazde. Iuri Gazinski l-a lansat perfect în adâncime pe Artem Dziuba și atacantul lui Zenit Sankt Petersburg l-a executat fără probleme pe portarul turcilor. După încasarea celui de-al doilea gol, elevii lui Mircea Lucescu s-au aruncat în atac dar ocazia a apărut tot la poarta lor. Șutul lui Cerișev a fost blocat în apropierea liniei poții de un fundaș. Replica turcilor a venit imediat, dar șutul lui Hakan Calhanoglu a fost parat de noul portar de la Real Madrid, Andrei Lunev. Până în final, Lunev a scos un șut frumos al lui Cenbgiz Under, iar încercările lui Yunus Malli și Cenk Tosun au fost blocate de defensiva rusă.

Ultima ocazie i-a aparținut tot lui Calhanoglu, dar șutul din minutul 90+1 al jucătorului de la Milan a fost scos ca prin minune de Lunev. În cele din urmă meciul s-a încheiat Turcia – Rusia 1-2, iar situația lui Mircea Lucescu este extrem de dificilă înaintea meciului din deplasare cu Suedia, care va avea loc luni, 10 septembrie, de la ora 21:45. Tehnicianul român a fost contestat de presa din Turcia, după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018.

În cele 12 meciuri în care a stat pe banca tehnică a echipei naționale a Turciei, Mircea Lucescu a înregistrat trei victorii, patru rezultate de egalitate și cinci înfrângeri, dintre care una într-un meci amical cu reprezentativa României.

Mircea Lucescu, în vârstă de 73 de ani, a fost numit pe banca Turciei la începutul lunii august, când l-a înlocuit pe Fatih Terim. Românul a semnat un contract până în 2019, la finalul preliminariilor Campionatului European din 2020.

Tags: