News

Turcia se pregătește să-și deschidă granițele. De când vor putea merge românii fără test PCR

11.05.2021 | 16:53
Turcia se pregateste sasi deschida granitele De cand vor putea merge romanii fara test PCR
ADVERTISEMENT

Turcia se pregătește să-și deschidă granițele, iar turiștii vor fi bineveniți în curând. FANATIK vă spune de când ar putea merge românii fără test PCR.

La sfârșitul lunii aprilie a fost instaurat un lockdown complet în țara din Orientul Mijlociu. Autoritățile au luat această măsură pentru a opri creșterea numărului de infectări.

ADVERTISEMENT

La data de 17 mai restricțiile se vor relaxa, iar până la sfârșitul lunii autoritățile vor decide pentru ce tări vor mai cere prezentarea testului PCR la intrare. Românii au mari șanse să poată intra fără să aibă nevoie de test.

Turcia se pregătește să-și deschidă granițele. De când vor putea merge românii fără test PCR

Preşedintele TURSAB- Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, Ferit Turgut, a declarat că după încetarea lockdownului se va stabili dacă se vor mai cere sau nu teste PCR :„până pe 17 mai este lockdown în Turcia, iar până atunci facem tot posibilul să se vaccineze cât mai multă lume.

ADVERTISEMENT

„Pe 17 mai vom stabili dacă se va renunţa la obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al testului PCR la intrarea în ţară, astfel încât, sperăm ca până la 1 iunie să nu mai fie nevoie de această măsură,” a declarat Turgut.

Suntem pregătiţi să fie acceptaţi şi cei vaccinaţi, momentan, nu există decizii oficiale, doar propuneri pe această direcţie,” a adăugat acesta într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

România se află într-o situație epidemiologică destul de bună. Numărul de noi cazuri de infectare a scăzut considerabil și sunt mari șanse ca românii să fie acceptați în Turcia fără test PCR de la 1 iunie.

De la începutul lunii viitoare, cel mai probabil Turcia va implementa un sistem de accest pe liste de culori (verde, galben, roșu) în funcție de numărul de cazuri de infectare din fiecare țară.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentantului TURSAB, în acest an sunt așteptați între 500.000 și 600.000 români. Turiștii din țara noastră sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai ridicată prezență în această regiune. Rusia se află în vârful acestei liste.

În anul 2019, aproximativ 15 milioane de turiști au mers în Turcia. Autoritățile speră ca în acest an să ajungă la jumătate din numărul lor.

Oficialii au precizat și că țara este dispusă să accepte persoanele vaccinate fără alte condiții. Până în acest moment nu au fost lansate discuții cu privire la certificatul verde european, care este în curs de adoptare în UE.

Ferit Turgut a adăugat că o mare parte din angajații din turism au fost deja vaccinați, iar procesul se va încheia la sfârșitul acestei luni. La nivel mondial, țara ocupă locul 5 din punct de vedere al numărului de cazuri, cu peste cinci milioane de cazuri confirmate de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT