News

Turcia, zguduită de un nou cutremur care a făcut victime. Acoperişul unei fabrici s-a prăbuşit, sunt morţi şi răniţi Video

Pământul continuă să se zgâlţâie cu putere în sudul Turciei. La trei săptămâni de la devastatoarele cutremure care au ucis zeci de mii de oameni, zona a fost zguduită de alt seism.
27.02.2023 | 13:54
Turcia zguduita de un nou cutremur care a facut victime Acoperisul unei fabrici sa prabusit sunt morti si raniti Video
Malatya, zguduită de un nou cutremur Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O persoană a murit și patru au fost rănite când acoperișul unei fabrici s-a prăbușit peste ei în Kahramanmaras, Turcia, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,2 produs luni dimineaţa în zonă. Potrivit presei turce, fabrica fusese grav avariată în urma seismelor de acum trei săptămâni.

Tată şi fiică prinşi sub dărâmături

Mai multe persoane au intrat luni în uzină, cu intenția de a scoate de acolo echipamentele care nu au fost deteriorate. În acel moment, acoperișul s-a prăbușit peste ei, ca urmare a seismului care a avut epicentrul în Malatya. Un muncitor şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru au fost răniţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cotidianul Hurryiet, citându-l pe primarul din Malatya, scrie că o fată şi tatăl  ei au dispărut sub dărâmături după ce blocul în care locuiseră şi unde se întorseseră pentru a-şi recupera nişte bunuri s-a prăbuşit. Un bilanţ preliminar indică faptul că 69 de persoane au fost rănite ca urmare a seismului de luni dimineaţă.

Cutremurul s-a produs la ora locală 12.04 (ora 11.04, ora României), la o adâncime de numai 6,9 km, iar magnitudinea sa a fost revizuită în scădere, de la 5,6 la 5,2. “Unul dintre cetățenii noștri și-a pierdut viața. 69 dintre cetățenii noștri au fost răniți. 29 de clădiri au fost distruse.

ADVERTISEMENT

Lucrările de căutare și salvare continuă în 7 clădiri. Un total de 650 de persoane sunt implicați în eforturile de căutare și salvare”, se arată într-un bilanţ prezentat de Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD).

“S-au prăbuşit clădiri, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost trimise de urgenţă”, a indicat anterior pe Twitter AFAD. De asemenea, primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentrul seismului, a relatat la postul de televiziune Habertürk despre clădiri distruse şi operaţiuni în curs de desfăşurare pentru căutarea unor eventuale victime.

ADVERTISEMENT

Între timp, după cutremurele puternice din Kahramanmaraş, Germania a luat o decizie de facilitare a acordării vizelor pentru cetăţenii turci şi sirieni afectaţi de seisemele devastatoare şi care au rude de gradul I şi II în această ţară.

După o serie de critici, guvernul de la Berlin a pus în aplicare aceste măsuri, iar un purtător de cuvânt al Ministerului Federal de Externe a anunțat că au fost eliberate 429 de vize Schengen care permit șederea în Germania până la 90 de zile și 99 de vize în cadrul reîntregirii familiei.

ADVERTISEMENT

Provincia Malatya a fost deja afectată de cutremurul devastator de la 6 februarie, care a ucis 44.374 de persoane în sudul şi sud-estul Turciei, conform celui mai recent bilanţ oficial. Seismul din urmă cu trei săptămâni cu magnitudinea de 7,8 grade, soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină, a distrus sau a deteriorat grav peste 170.000 de clădiri din unsprezece provincii ale Turciei.

ADVERTISEMENT