Fotbal international

Turcii anunță că Marius Șumudică rămâne în Superligă: ”Avem un acord”

18.01.2021 | 21:46
Turcii anunta ca Marius Sumudica ramane in Superliga Avem un acord
ADVERTISEMENT

După ce a fost dat afară de Gaziantep, pentru că i-a deranjat pe conducătorii formației la care evoluează Alin Toșca și Alex Maxim, antrenorul Marius Șumudică este pe cale să semneze cu o Rizespor.

După ce a dus-o pe Gaziantep printre primele echipe ale clasamentului, Șumudică ar putea încerca același lucru și cu Rizespor, echipă clasată pe locul 16 în clasamentul din Superligă.

ADVERTISEMENT

Presa din Turcia anunță că șefii grupării și antrenorul român au ajuns deja la un acord de principiu, iar mutarea va fi oficializată în cel mai scurt timp.


Președintele lui Rizespor confirmă venirea lui Șumudică

UPDATE, 18 ianuarie, ora 21:48 / Președintele clubului Rizespor, Hasan Kartal, a confirmat că sunt șanse mari ca Marius Șumudică să fie noul antrenor al echipei aflate pe locul 16 în campionatul Turciei.

ADVERTISEMENT

”Ne-am întâlnit cu Șumudică. Nu s-a semnat nimic deocamdată, dar avem un acord în proporție de 90 la sută”, a declarat Kartal la postul de televiziune NTV.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 18:10/ Publicația turcă Fotomac anunță că Marius Șumudică „va ajunge la Rize astăzi sau mâine. Este de așteptat ca înțelegerea pe care o va semna să aibă o durată de un sezon și jumătate”. În același timp, jurnaliștii de la Olay l-au ironizat pe antrenorul român, despre care au scris că „lacrimile lui Șumudică s-au oprit imediat și antrenorul a revenit în Superligă”, aluzie la episodul în care tehnicianul a plâns în fața ziariștilor la ultima conferință de presă susținută înainte de plecarea de la Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 18 ianuarie, ora 14:05

Turcii anunță că Marius Șumudică rămâne în Superligă: „Are un acord de principiu cu Rizespor”

În vârstă de 49 de ani, Marius Șumudică reușise să creeze o impresie excelentă în Turcia, înainte să plece cu scandal de la Gaziantep. Antrenorul reușise să ducă o grupare chinuită de grijile retrogradării în lupta pentru primele poziții ale clasamentului.

Doar că neînțelegerile cu șefii grupării clasate în prezent pe locul 3 au condus la demiterea antrenorului român, a cărui imagine a avut de suferit după ieșirile sale agresive din presă. Șumudică a amenințat în dese rânduri că pleacă de la Gaziantep, dar a sfârșit prin a fi concediat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Rizespor vrea să își găsească un nou antrenor, iar Șumudică este înlocuitorul ales de turci. Croatul Stjepan Tomas a fost deja demis de către turci, după ce a dus echipa aproape de locurile periculoase ale clasamentului.

Rizespor nu a mai câștigat din data de 24 decembrie și este pe locul 16, la doar cinci puncte deasupra primului loc retrogradabil, pe care se situează Kayserispor, trupa lui Dan Petrescu.

Cotidianul turc Hurriyet anunță că după ce l-au demis pe Tomas, conducătorii lui Rizespor au luat legătura cu Șumudică și a ajuns deja la un acord de principiu cu fostul câștigător al titlului în Liga 1, cu Astra Giurgiu.

Dacă mutarea se va oficiașiza, Marius Șumudică ar putea debuta pe banca noii sale echipe în data de 20 ianuarie, când Rizespor va primi vizita lui Gaziantep! Astfel, antrenorul ar avea extrem de rapid oportunitatea de a-și lua revanșa față de fostul său club.

ADVERTISEMENT