Fotbal intern

Turcii anunţă că Olimpiu Moruţan este dorit de Galatasaray: „Favoritul lui Fatih Terim“

18.02.2021 | 21:10
Turcii anunta ca Olimpiu Morutan este dorit de Galatasaray Favoritul lui Fatih Terim
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruţan, mijlocaşul de 21 de ani al lui FCSB, este dorit la Galatasaray, în Turcia. Presa locală îl numeşte „Favoritul lui Fatih Terim“, iar mutarea ar putea deveni realitate în fereastra de transferuri din vară, cel puţin aşa anunţă jurnaliştii turci.

FCSB poate da o nouă lovitură financiară, după ce, în această iarnă, l-a cedat pe Dennis Man la Parma, pentru 13 milioane de euro, cea mai mare sumă plătită pentru un fotbalist din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruţan, următoarea lovitură pentru FCSB. E dorit de Galatasaray

Strategia de a achiziţiona tineri promiţători începe să dea roade pentru Gigi Becali, care a adus la FCSB tinerele talente din campionat. Olimpiu Moruţan poate fi următoarea lovitură majoră pe piaţa vânzărilor de fotbalişti.

Pe urmele jucătorului venit de la FC Botoşani se află chiar „împăratul“ Fatih Terim, antrenorul legendar al lui Galatasaray, cel care a lucrat la gruparea Cimbom cu Gică Hagi şi Gică Popescu, la începutul anilor 2000.

ADVERTISEMENT

Publicaţia turcă Takvim este cea care a prezentat varianta trecerii lui Moruţan pe Bosfor, precizând că scouterii Galatei l-au monitorizat timp de un an şi jumătate.

„Moruţan, favoritul lui Fatih Terim“

„Moruţan, ultimul favorit al lui Fatih Terim“, a titrat sursa citată, care a precizat că mai multe cluburi europene îl monitorizează pe fotbalistul care a înscris 4 goluri şi a oferit 10 pase decisive în cele 18 jocuri pentru „Steaua Bucureşti“.

ADVERTISEMENT

„Transferul se va face înainte de startul sezonului viitor. Tânăra stea, al cărei contract expiră în 2023, este văzut ca ‘Noul Hagi’, datorită poziţiei în care joacă şi a modului în care controlează mingea cu piciorul stâng“, au scris turcii.

Transferul se poate face la vară

De asemenea, sursa citată mai spune că şansele unui transfer sunt foarte mari, pentru că „Galatasaray are o relaţie excelentă cu Gigi Becali, patronul Stelei Bucureşti. Negocierile oficiale pentru Moruţan, pe care Fatih Terim şi-l doreşte, vor începe în scurt timp“.

ADVERTISEMENT

Mutarea nu se poate face mai devreme de finalul sezonului, fiindcă Galatasaray are o interdicţie din partea UEFA, care expiră vara aceasta. De altfel, nici Gigi Becali nu ar vrea să mai cedeze vreun jucător important, pentru a nu compromite şansele la câştigarea campionatului.

Patronul a refuzat deja o ofertă de peste 10 milioane din Emirate pentru Moruţan, venită în primele zile ale lui 2021, prezentată în premieră de FANATIK.

FCSB este lider în Liga 1, la egalitate de puncte cu ardelenii de la CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia: 2,95 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT