Fotbal international

Turcii aruncă bomba! Mircea Lucescu, antrenor la Beșiktaș din sezonul viitor!

01.03.2019 | 16:44
Turcii arunca bomba Mircea Lucescu antrenor la Besiktas din sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Publicația turcă Sabah anunță că Mircea Lucescu va fi antrenorul lui Beșiktaș începând cu sezonul viitor, iar între cele două părți există deja un acord de principiu. Totul în condițiile în care actualul antrenor al „vulturilor” Senol Gunes va deveni din vară noul selecționer al Turciei, post pe care, paradoxal, până de curând l-a ocupat chiar Il Luce. 

Mircea Lucescu, antrenor la Beșiktaș din sezonul viitor

Mircea Lucescu (73 ani) și-a reziliat contractul cu Federația Turcă de Fotbal în luna februarie ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare bifate în cei aproximativ doi ani în care românul s-a aflat pe banca tehnică. Turcia nu a reușit calificarea la CM 2018, iar pe finalul anului trecut a retrogradat o divizie din Liga Națiunilor. După reziliere, Mircea Lucescu a dezvăluit că preferă să antreneze din nou echipe de club, pentru a putea lucra zilnic cu jucătorii pe care îi are sub comandă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă prima dată a pregătit-o pe rivala Galatasaray, Lucescu este un idol la Beșiktaș. A câștigat titlul în 2003 cu record de puncte în istoria fotbalului turc (85) chiar în anul centenarului pentru Beșiktaș, fapt pe care fanii „vulturilor” nu l-au uitat vreodată. În următorul sezon, Beșiktaș a fost dezavantajată de arbitri, iar Lucescu a ales să părăsească Turcia și să semneze în Ucraina, cu Șahtior.

Lucescu a luat titlul cu Besiktas
Lucescu a luat titlul cu Besiktas

Trei trofee în Turcia

Pe lângă titlul obținut cu Beșiktaș în sezonul 2002/03, Lucescu a cucerit două trofee și alături de Galatasaray, campionatul și Supercupa Europei. Cele mai multe trofee le-a cucerit însă în perioada petrecută la Șahtior, club alături de care a strâns 25 de trofee.

ADVERTISEMENT

De altfel, într-un top realizat recent de englezii de la BeSoccer, Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din fotbal, devansat fiind doar de Sir Alex Ferguson. Îi devansează cu șapte trofee pe Guardiola și pe Mourinho, singurii antrenori care încă îl pot ajunge din urmă.