Sport

Turcii au făcut o românească! Pe cine au adus antrenor cu licență Pro la Petrolul și ce riscă „lupii galbeni”

Turcii au adus un antrenor paravan la Petrolul Ploiești pe modelul echipelor românești din sezonul trecut. Sancțiunile Federației Române de Fotbal sunt drastice.
10.07.2024 | 11:39
Turcii au facut o romaneasca Pe cine au adus antrenor cu licenta Pro la Petrolul si ce risca lupii galbeni
Petrolul Ploiești a adus antrenor cu licență UEFA Pro. Totuși, Mehmet Topal, care nu deține calificarea, se va ocupa de echipă. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Petrolul Ploiești l-a prezentat oficial pe bosniacul Sanjin Alagic, antrenor care va face echipă pe banca prahovenilor cu Mehmet Topal. În vârstă de 46 de ani, Sanjin Alagic deține licență UEFA Pro și va fi folosit drept „paravan” pentru turcul Mehmet Topal, care nu are în CV o astfel de calificare.

Turcii au făcut o românească! Pe cine au adus antrenor cu licență Pro la Petrolul și ce riscă „lupii galbeni”

Petrolul Ploiești a intrat într-o nouă eră în această vară. Clubul prahovean a fost preluat de turci, însă situația nu arată tocmai roz înainte de startul SuperLigii. Mehmet Topal, care debutează în cariera de antrenor pe banca Petrolului, a promis achitarea restanțelor salariale pentru ca „găzarii” să funcționeze la parametrii optimi.

ADVERTISEMENT

Pe modelul echipelor din SuperLiga în sezonul precedent, Petrolul Ploiești a anunțat „transferul” lui Sanjin Alagic. Antrenorul bosniac cu licență UEFA Pro va face echipă la Petrolul cu Mehmet Topal. Totuși, tehnicianul care a semnat cu Petrolul pentru sezonul 2024/2025 va fi doar un „paravan” pentru antrenorul turc, care nu deține licență UEFA Pro.

„Tehnicianul bosniac Sanjin Alagic este noul membru al staff-ului tehnic al echipei noastre. În vârstă de 46 ani, deținător al licenței UEFA Pro, Alagic va colabora, astfel, cu Mehmet Topal pe banca tehnică a „galben-albaștrilor” în sezonul 2024-2025.

ADVERTISEMENT

Născut la Sarajevo, Alagic a fost antrenor secund la naționala U21 a Bosniei, în perioada 2016-2019, iar ca antrenor principal a activat, la nivel de seniori, la Al-Salmiya (Kuweit), STK Samorin (Slovacia) și Nairobi City Stars (Kenya).

Ultima dată, Alagic a lucrat în cadrul clubului Velez Mostar, iar de-a lungul carierei a mai activat la Academiile grupărilor FK Sarajevo (Bosnia), Al-Ahli (Bahrain), Al-Salmiya (Kuweit) și SC Qadsia (Kuweit)”, se arată în anunțul oficial al Petrolului Ploiești.

ADVERTISEMENT

Ce riscă Petrolul Ploiești după noua mutare

Într-o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a avut loc la începutul lunii martie, membrii au votat implementarea unor noi reguli care anunță suspendări și amenzi drastice atât pentru antrenorii care își închiriază licență, cât și pentru cluburile de fotbal.

Cazul celebru care a dus la sesizarea FRF a fost Mihai Pintilii la FCSB. „Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerințe de regulament, astfel încât să permite unei alte persoane, care nu deține calificarea / licența necesară să exercite fără drept funcția respectivă constituie o abatere disciplinară”, declara Răzvan Burleanu, președintele FRF.

ADVERTISEMENT

Antrenorii care își închiriază licența UEFA Pro vor fi amendați cu 20.000 de lei și suspendați timp de 2 ani de zile. Totodată, antrenorul care pregătește echipa, dar care nu are licență UEFA Pro va fi amendat cu 25.000 de lei și suspendat conform regulamentului.

Nu în ultimul rând, clubul respectiv va primi o amendă de 200.000 de lei, iar sancțiunea financiară se va dubla în caz de recidivă. Noile reglementări au fost votate în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink