Sport

Turcii au încins rețelele de socializare după transferul lui Moruțan! Anunț de ultimă oră al lui Galatasaray

Fanii lui Galatasaray au umplut twitter-ul cu postări după anunțul FANATIK cu privire la transferul lui Moruțan pe Bosfor.
24.08.2021 | 20:25
Turcii au incins retelele de socializare dupa transferul lui Morutan Anunt de ultima ora al lui Galatasaray
Turcii au încins reţelele de socializare după transferul lui Moruţan! Entuziasm uriaş după mutarea anunţată de Fanatik
ADVERTISEMENT
24-08-2021
17:27

Galatasaray, anunț oficial despre transferul lui Moruțan

Galatasaray a anunțat printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, demararea negocierilor cu FCSB în vederea transferului lui Olimpiu Moruțan. Mijlocașul va ajunge la Istanbul chiar în această noapte, urmând ca miercuri să efectueze vizita medicală și să semneze contractul.

Au început negocierile pentru transferul lui Olimpiu Vasile Moruțan, născut la 25.04.1999, de la FCSB”, au anunțat reprezentații grupării „Cim Bom”.

FANATIK a anunțat în exclusivitate ultima bombă a verii: Olimpiu Moruțan va juca la Galatasaray și nu va fi în lotul lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe de pe teren propriu.

Twitter-ul a explodat în câteva minute, iar fanii turcii salută transferul, mai ales că mijlocașul a fost dorit cu insistență de antrenorul Fatih Terim, însă părerile sunt în continuare împărțite.

ADVERTISEMENT

Fanii turci au declanșat nebunia pe twitter după transferul lui Moruțan la Galatasaray

FANATIK a urmărit ce se întâmplă în mediul online în urma anunțului transferului lui Moruțan. Turcii au preluat știrea apărută în premieră pe site-ul nostru și au comentat entuziasmați transferul și declarațiile lui Gigi Becali.

Cel mai bun pasator din sezonul trecut al Ligii 1 ar putea să îi aducă lui Gigi Becali nu mai puțin de 5,7 milioane de euro, asta deși pe transfermarkt Moruțan e cotat doar la 2,8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Moruțan a fost de-a dreptul o telenovelă, însă jucătorul va semna în sfârșit cu Cim Bom Bom, unde mai evoluează și Alexandru Cicâldău, cumpărat de Universitatea Craiova pentru 6,5 milioane de euro și care a debutat cu gol la Galatasaray.

Unii fani însă se tem de sumele uriașe cheltuite de Galatasaray în această vară: „Trebuie neapărat să luăm titlu”

Toți fanii turci împărtășesc însă același entuziasm. O parte dintre fani se tem că aceste transferuri nu vor putea aduce instant rezultate la echipă, iar clubul ar putea avea probleme. Doar pentru Moruțan și Cicâldău Galatasaray a plătit peste 12 milioane de euro: „Galatasaray a plătit 7 milioane pentru Nelson, 4 milioane pentru Berkan, 6,5 milioane de euro pentru Cicâldău și acum aproape 6 milioane de euro pentru Moruțan. Sunt bani mulți. Dacă Galatasaray nu ia titlul va dificil din punct de vedere financiar, foarte dificil”, a mai scris un alt fan pe Twitter.

ADVERTISEMENT

“Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasaray. Suma este de 5,7 milioane de euro. 4,2 milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League. Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit”, a fost declarația oferită de Gigi Becali pentru FANATIK și preluată peste tot pe Twitter.

Alți fani consideră că Moruțan nu ar trebui să ajungă la Galatasaray, fiind un jucător extracomunitar: „Transferul lui Moruțan ar fi foarte greșit. E un jucător extraocomunitar. În locul cui va juca? Cred că trebuia adus un jucător turc”, a spus și utilizatorul yaylaibrahim28.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a avut o ofertă de 8 milioane de euro pentru Moruțan

Gigi Becali a refuzat în urmă cu câteva săptămâni o ofertă de opt milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan și a cerut nu mai puțin de zece milioane, moment în care negocierile s-au împotmolit. Supărat de evoluțiile slabe ale jucătorului din acest început de sezon, patronul FCSB a declarat că e dispus să renunțe la jucător pentru doar trei milioane de euro: „Pe Moruțan vreau 3 milioane. Să-l anunțați pe Terim. Înseamnă că ăsta e Moruțan cel adevărat. Dacă a jucat 3-4 meciuri așa… A zis că face, că drege. Era pe acolo. Se ascundea de minge, trăgea aiurea… Făcea niște tâmpenii”, a spus Becali după meciul Rapid – FCSB 1-0.

Moruțan a venit la FCSB în 2018 pentru 700.000 de euro de la FC Botoșani, însă patronul Valeriu Iftime a păstrat un procent dintr-un viitor transfer: „Negociez cu Iftime, că are de luat procente din viitorul transfer. Are de luat 10%”, declara Gigi Becali. Astfel, Iftime va încasa în urma acestui transfer 570.000 de euro.

Gigi nu m-a sunat să îmi cumpere cele zece la sută din procente, dar chiar și așa pe astea nu i le vând. Să îl vândă el la Galata sau la o altă echipă pe Morutan, iar eu o să îmi astept partea mea din transfer. – Valeriu Iftime


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,15 este cota pentru „total goluri Sepsi: sub 0,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT