Presa turcă recunoaşte superioritatea Olandei: “Sărbătoare OTRĂVITĂ!”

"Lumea noastră a fost distrusă. Sărbătoare OTRĂVITĂ!" titrează cotidianul turcesc Fanatik după acest 0-2 al echipei lui Fatih Terim în faţa Olandei. "Golul primit atît de repede din...
16.10.2013 | 00:10
Presa turca recunoaste superioritatea Olandei Sarbatoare OTRAVITA
ADVERTISEMENT

“Lumea noastră a fost distrusă. Sărbătoare OTRĂVITĂ!” titrează cotidianul turcesc Fanatik după acest 0-2 al echipei lui Fatih Terim în faţa Olandei. “Golul primit atît de repede din lovitura liberă blestemată a lui Robben ne-a adus practic de la început într-o situaţie imposibilă. “ Presa din Istanbul nu critică dur eşecul favoriţilor, înţelegînd că Olanda este dintr-o altă dimensiune fotbalistică decît celelalte echipe din grupă. Mai mult, sunt subliniate eforturile făcute de echipa lui Fatih Terim de a reveni în joc, dăruirea în joc pînă la al doilea gol pentru că apoi jucătorii au predat armele, modul în care în destule momente au reuşit să creeze presiune asupra careului batav. Iar pentru ca amărăciunea să fie completă nu este uitată nici acţiunea de la golul definitiv de KO, o contribuţie sută la sută Kuyt-Sneijder, adică a celor doi fotbalişti olandezi care evoluează la cluburile de top din Istanbul, Fenerbahce (pasatorul) şi Galatasaray (finalizatorul).

fanatik prima pagina

Sneijder nu s-a entuziasmat la înscrierea golului

Ziariştii turci îi mulţumesc lui Wesley Sneijder pentru respectul arătat fotbalului şi ţării unde activează în prezent. “A marcat, dar nici un moment nu a uitat unde joacă şi i-a respectat pe suporterii turci prin sobrietatea sa”. Publicul din tribunele stadionului “Şukru Saracoglu” s-a comportat exemplar, deşi tristeţea a fost uriaşă. A înţeles că echipa a vrut dar mai mult nu a putut, a înţeles că Olanda şi cînd joacă economicos este aproape imposibil de oprit şi că poate, cum i-au strigat fanii, mai în glumă, mai în serios, lui Burak Yilmaz poate că ar fi reuşit să marcheze măcar o dată în prima repriză, cînd Turcia a avut cîteva mari oportunităţi, dacă nu s-ar fi tuns a la Kojak şi la loviturile de cap mingea i-a alunecat pe creştet.

ADVERTISEMENT

“Să spunem adio Braziliei!” este titlul din Fotomac. Cotidianul de sport face o radiografie a partidei şi rămîne la concluzia că două au fost erorile care au zădărnicit visurile de a juca barajul pentru naţionala Semilunei. Primul şi cel mai important este faptul că Fatih Terim a fost chemat să salveze situaţia prea tîrziu, pentru că atunci cînd ştii că ultimul meci de acasă îl ai împotriva celei mai bune echipe din grupă trebuie să ai deja zestrea dev puncte care să-ţi protejeze locul secund. Al doilea ţine de starea de amorţire a jucătorilor în perioada mandatului lui Abdullah Avci, incapabili să aibă curajul de a cere federaţiei să li se dea un antrenor cu care să poată comunica şi de la care să aibă ce învăţa.

Terim cere scuze poporului turc

La conferinţa de presă de după meci selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a început prin a-şi cere scuze poporului turc pentru faptul că nu a putut oferi sărbătoarea dorită. “Am vrut mult să facem o uriaşă bucurie întregii Turcii, dar, din păcate, de la a vrea şi pînă la a reuşi uneori e cale mult prea lungă. Sper ca o naţională mult mai bine pregătită, cu jucători atent selecţionaţi de la primul meci, să îndeplinească la următoarea campanie de calificare, pentru Euro 2016, ceea ce nu a putut face acum”.

ADVERTISEMENT
Tags: