Fotbal international

Anglia propune să găzduiască finala Champions League! UEFA a răspuns prompt

07.05.2021 | 21:13
Anglia propune sa gazduiasca finala Champions League UEFA a raspuns prompt
ADVERTISEMENT

Trucii riscă să piardă din nou finala Champions League, pentru a doua oară consecutiv, după ce autoritățile din Marea Britanie au inclus țara e lista roșie.

Anglia a propus să găzduiască finala Champions League, dar UEFA insistă să se joace în Turcia

UPDATE, 7 mai, ora 20:44 / Anglia a luat poziție în privința finalei Champions League dintre Manchester City și Chelsea, iar Grant Shapps, secretarul Ministrului Transporturilor, a anunțat că țara este gata să găzduiască finala Champions League, fanii englezi fiind restricționați să meargă în Turcia, care se află pe lista roșie din cauza evoluției pandemiei de COVID-19:

ADVERTISEMENT

„Din păcate, trebuie să punem Turcia pe lista roșie. În primul rând, asta înseamnă că fanii nu trebuie să călătorească în Turcia pentru finala Champions League.

FA e în discuții cu UEFA în această speță. Suntem deschiși să găzduim finala, dar decizia le va aparține celor de la UEFA”.

ADVERTISEMENT

Răspunsul UEFA nu a întârziat să vină, iar forul european nu ia în calcul, în momentul de față, să mute finala UCL de la Istanbul: Finala Champions League se va desfășura la Istanbul, pe 29 mai, cu un număr limitat de spectatori și suntem asigurați că lockdown-ul care e în vigoare până pe 17 mai, nu va avea un impact asupra competiției.

UEFA continuă să lucreze împreună cu Federația de Fotbal din Turcia și cu autoritățile locale și naționele pentru a asigura siguranța disputării meciului”.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 7 mai, ora 19:57 /

Astfel, fanii lui Chelsea și Manchester City nu vor putea zbura către Istanbul, orașul care va găzdui finala, UEFA anunțând că ambele cluburi vor primi câte 4.000 de bilete pentru fani, însă planurile pot să fie date peste cap.

Presa din Anglia anunță că singura cale prin care fanii lui Chelsea și ai lui Manchester City vor putea fi prezenți la finala Champions League, este dacă va fi format un culoar de tranzit special pentru ei.

ADVERTISEMENT

Turcia riscă să piardă din nou organizarea finalei Champions League

Finala Champions League trebuie să se desfășoare pe data de 29 mai, pe stadionul „Ataturk Olympic”, din Istanbul, însă sunt șanse ca duelul dintre Manchester City și Chelsea să se desfășoare în altă țară.

Motivul? Anglia a inclus Turcia pe lista roșie, din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, iar singura șansă ca fanii britanici să ajungă la meci este dacă se va face un culoar de tranzit destinat special pentru ei.

În caz contrar, UEFA ia în considerare să mute din nou finala Champions League, la fel cum s-a întâmplat sezonul trecut, când tot în Istanbul ar fi trebuit să se desfășoare confruntarea dintre Bayern Munchen și PSG.

Manchester City, pornește ca favorită împotriva lui Chelsea

Casele de pariuri o dau pe Manchester City favorită clară la câștigarea finalei Champions League, însă Chelsea a demonstrat în partida cu Real Madrid că este într-o formă foarte bună, mai ales după venirea lui Thomas Tuchel la cârma echipei.

De cealaltă parte, Pep Guardiola are șansa să joace o nouă finală Champions League după o pauză de 10 ani, în care nu a reușit să ajungă cu Bayern Munchen, formație pe care a antrenat-o după despărțirea de Barcelona.

Manchester City nu a câștigat niciodată trofeul Champions League, în timp ce Chelsea l-a cucerit în 2012, după o finală jucată la penalty-uri contra lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT