Fotbal intern

Negoiţă atacă: “El, acţionar? N-are bani NICI DE LOJĂ!”

Ionuţ Negoiţă a spus public, zilele trecute, că vrea să atragă încă un investitor la Dinamo, care să-l ajute să susţină financiar un club cu pretenţiile "cîinilor"! Iar dorinţa pare a i...
03.02.2014 | 00:07
Negoita ataca El actionar Nare bani NICI DE LOJA

Ionuţ Negoiţă a spus public, zilele trecute, că vrea să atragă încă un investitor la Dinamo, care să-l ajute să susţină financiar un club cu pretenţiile “cîinilor”! Iar dorinţa pare a i se îndeplini mai repede decît se aştepta. Vasile Turcu, fost acţionar al lui Dinamo, şi-a manifestat, în exclusivitate pentru FANATIK.RO,  dorinţa de a reveni în “Groapă”, însă pune condiţii pentru ca echipa antrenată de Flavius Stoican să întrerupă supremaţia Stelei!

La numai un an după ce a preluat controlul clubului din “Ştefan cel Mare”, Ionuţ Negoiţă a a dezvăluit că este dispus la negocieri privind cedarea a unui procent din acţiuni. “Dinamo e un club mare, cu pretenţii. Mi-aş dori să am un partener puternic, nu ţin neapărat să fiu singur, sau majoritar. Dar din păcate nu prea se bagă nimeni în fotbal. Lucrurile sînt destul de gri, e o perioadă grea din punct de vedere financiar. Au mai zis unii că vor să vină, s-au băgat în seamă, dar apoi s-au făcut că plouă”, a spus Negoiţă. Primul care s-a arătat interesat de o eventuală implicare financiară la Dinamo a fost Vasile Turcu, fost acţionar al clubului din “Ştefan cel Mare” pînă în urmă trei ani.

tifetz-ionut-negoita-660x400

“Vreau să revin, dar nu lucrez cu jucători plătiţi cu 1.000 de euro!”

Omul de afaceri a recunoscut, pentru FANATIK.RO, că îl tentează o revenire în fotbal, însă numai în anumite condiţii, nefiind de acord cu politica actuală a “cîinilor”, care au decis să mizeze pe tineri. Turcu susţine că se gîndeşte numai la visul mai vechi al “cîinilor”, acela de a pătrunde în grupele Champions League, însă specifică faptul că pentru asta fotbaliştii promiţători trebuie păstraţi la echipă şi plătiţi în conformitate cu valoarea lor. “Îmi doresc să revin, nu este exclus să o fac şi să bag bani din nou la Dinamo. Dar fără un proiect de performanţă nu mă voi implica! Am tot respectul pentru Ionuţ Negoiţă, nu-l voi vorbi niciodată de rău, acest om a avut curajul să investească în fotbal pe timp de criză. Dar eu nu lucrez cu jucători care au salarii de 1.000 de euro! Păi, nici o echipă nu poate face performanţă cu fotbalişti tineri. Spuneţi-mi o echipă care a ajuns în Liga Campionilor cu jucători tineri”, a spus Turcu pentru FANATIK.RO.

0.FOTBAL:PANDURII TARGU JIU-DINAMO BUCURESTI 0-0,CUPA ROMANIEI (8.11.2006)

“Nu i-aş fi vîndut niciodată pe Torje, Alexe, Nica, Niculae…”

Turcu a precizat că Dinamo ar fi reuşit performanţe superioare celor actuale dacă jucătorii tineri şi cu o cotă bună de piaţă nu ar fi fost cedaţi la prima ofertă cluburilor din străinătate, plecarea lor prematură din “Ştefan cel Mare” dăunînd atît clubului, cît mai ales fotbaliştilor în cauză, care ajung să fie împrumutaţi peste tot şi nu reuşesc să se impună. “Eu cînd am plecat de la Dinamo, în urmă cu doi ani şi jumătate, am lăsat acolo fotbalişti de valoare precum Torje, Marius Niculae… Nu le-aş fi dat niciodată drumul! Le dădeam bani şi îi ţineam la echipă. Torje, dacă mai juca doi ani la Dinamo, era departe acum, nu era rezervă, nu era împrumutat peste tot. La fel şi Alexe, Nica… Ei trebuiau să plece după ce împlineau 25 de ani”, a precizat Vasile Turcu.

L-a dat în judecată pe Badea!

Retras din acţionariatul clubului în 2010, Vasile Turcu şi-a oficializat despărţirea de Dinamo în martie 2011, cele 34.208 acţiuni deţinute de către omul de afaceri fiind vîndute lui Nicolae Badea, preşedintele CA din acea vreme. Conform surselor din culisele clubului dinamovist, Vasile Turcu ar fi primit în schimbul acţiunilor aproximativ două milioane de euro. La un an distanţă, între cei doi a pornit un război, care s-a mutat în instanţele de judecată. Vasile Turcu a cîştigat la Tribunalul Bucureşti procesul intentat lui Nicolae Badea, şeful Computerland fiind obligat să-i plătească fostului acţionar 700.000 de euro

turcu

Din argat a ajuns milionar

Vasile Turcu a pornit de jos, iar în prezent are în conturi 40 de milioane de euro. Prima sa “meserie” a fost de argat! “Cînd era copil, era sărac şi muncea ca argat la un om din satul său, Fundu Herţii. Era harnic şi nu se plîngea de nimic”, au relatat rudele. Dacă în 2008 era situat de către revista Capital printre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 150 de milioane euro, Vasile Turcu a cunoscut o cădere bruscă, în şase ani averea lui ajungînd la “doar” 40 milioane de euro!

“Nu şi-a plătit loja de un an!”

Contactat de FANATIK.RO, Ionuţ Negoiţă s-a rezumat la doar cîteva cuvinte prin care îl înţeapă pe fostul acţionar din “Ştefan cel Mare”: “El, acţionar? Nu ştiu ce are de gînd să facă domnul Turcu, însă de un an el nu şi-a plătit loja care costă 8.000 de lei… Ce să mai comentez?” Între cei doi n-au existat conflicte deschise, dar nici vreun moment de “tandreţe”. Nu este exclus ca Negoiţă să vadă totuşi în Turcu un posibil duşman, pentru că acesta a fost şi este foarte apropiat de Cristi Borcea.

40
de milioane de euro este averea lui Turcu, conform revistelor de specialitate

3
ani au trecut de cînd Turcu a ieşit definitiv din acţionariatul “cîinilor”. El a fost printre cei mai contestaţi şefi ai dinamoviştilor pentru gafele făcute