Turist aflat în Făgăraş, transportat de urgenţă cu elicopterul la spital

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
10/08/2016, 16:47
Turist aflat în Făgăraş, transportat de urgenţă cu elicopterul la spital

Un turist german căruia i s-a făcut rău miercuri dimineaţa la Cabana Negoiu, aflată la altitudinea de 1.550 metri, în Masivul Făgăraş, a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş, a anunţat Adrian David, Şeful Salvamont Sibiu.

“E vorba de un turist de 50 de ani, suferind de o boală cronică, de natură circulatorie. Azi-dimineaţă s-a dus la patrula Salvamont de la Cabana Negoiu şi le-a spus colegilor că nu se simte bine, nu se poate deplasa. Noi am luat decizia de a cere ajutorul elicopterului SMURD, pentru că nu era doar o problemă ca să îl transportăm, problema principală era să asigurăm un medic. Aşa că am decis să nu-l transportăm, ca să nu-i agravăm starea”, a precizat Şeful Salvamont Sibiu.

Turistul a ajuns la spitalul din Târgu Mureş, fiind conştient.

sursa: dcnews.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×