Life

Turist din Germania, speriat de prețurile unui mare oraș din România: ”Mi se par extrem de mari”

Călător din Germania, uimit de costurile pe care le-a găsit într-un mare municipiu de la noi din țară. Ce a spus acesta.
27.05.2024 | 23:46
Turist din Germania speriat de preturile unui mare oras din Romania Mi se par extrem de mari
Călător din Germania, uimit de costurile pe care le-a găsit într-un mare municipiu de la noi din țară. Ce a spus acesta. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Turist din Germania, speriat de prețurile unui mare oraș din România. I s-au părut extrem de mari. Tânărul în vârstă de 29 de ani a venit pe meleagurile noastre însoțit de partenera de viață și a explorat mai multe locuri.

Călător din Germania, uimit de costurile pe care le-a găsit într-un mare municipiu de la noi din țară. Ce a spus acesta

Călător din Germania, uimit de costurile pe care le-a găsit într-un mare municipiu de la noi din țară. Ce a spus acesta. Turistul s-a născut în Brașov, însă s-a stabilit cu întreaga familie de la vârsta de 12 ani peste hotare.

ADVERTISEMENT

În străinătate a mers la școală, a studiat la o facultate bună și a reușit să își găsească un loc de muncă. Bărbatul a dorit să cunoască locurile unde a venit pe lume și s-a gândit să facă, împreună cu soția sa, un tur prin mai multe localități. Așa se face că a ajuns în Iași.

S-a declarat încântat de frumuseșea orașului, de centrul său și de parcurile din municipiu, mai ales că era pentru prima oară când îl vizita, însă a fost luat prin surprinndere de prețurile pe care le-a găsit la restaurante și terase.

ADVERTISEMENT

„Mi-a făcut o impresie foarte bună. Pare un oraș bine organizat. Dar prețurile mi se pare extrem de mari, având în vedere salariile din România și din Iași, unde am înțeles că se câștigă mai puțin decât în alte părți ale țării.

Am fost la terasele din centru, cele recomandate de ieșeni prin intermediul recenziilor și am plătit pentru o bere, la 330 ml, o marcă comună, 24 de lei. Deci, vorbim de aproximativ 5 euro.

ADVERTISEMENT

Sunt prețuri comparabile cu cele pe care le întâlnesc în Germania, în Stuttgart, în centru”, a mărturisit turistul, notează Adevărul. Călătorul a mâncat în restaurantele cu specific românesc din centrul Iașiului, dar și de această dată a rămas șocat de prețuri.

Cât costă o porție de mici cu muștar și cartofi în Iași

„Mâncarea este foarte bună, dar, din nou, prețurile sunt destul de mari, de piperate. Un meniu cu trei mici, pâine, muștar și câțiva cartofi prăjiți, 56 de lei. Este destul de scump, mai ales pentru salariile din România.

ADVERTISEMENT

În rest, orașul este superb și poate fi vizitat și fără mulți bani, există și alternative pentru restaurantele scumpe”, a completat turistul din Germania, mai arată sursa menționată mai devreme.

Orașul Iași se numără printre zonele cele mai vizitate din țara noastră. Spre exemplu, în anul 2022 peste 350.000 de turiști din lumea întreagă au ajuns în localitatea din inima Moldovei, mai mulți decât în anul anterior.

Municipiul dispune de foarte multe obiective turistice, cum ar fi: Palatul Culturii care cuprinde mai multe muzee, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” și Bojdeuca lui Ion Creangă, primul muzeu literar din România, inaugurat pe 15 aprilie 1918.

De asemenea, turiștii străini mai pot admira Parcul Copou și Teiul lui Mihai Eminescu, Biblioteca Gheorghe Asachi, găzduită de Universitatea Tehnică, Dealul Copoului, Parcul Expoziției și Muzeul Unirii de pe strada Lăpușneanu.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”