News

Un turist și-a pierdut viața în Munții Călimani. Avertismentul salvamontiștilor pentru drumeții solitari

Salvamont Suceava a anunțat că turist care se a plecat singur în drumeție în Munții Călimani a fost găsit mort în zona stației meteorologice de la Rețitis.
15.01.2022 | 17:31
Un turist sia pierdut viata in Muntii Calimani Avertismentul salvamontistilor pentru drumetii solitari
ADVERTISEMENT

Salvamontiștii suceveni au primit un apel în care li se semnala că o persoană ar putea fi într-o situație dificilă întrucât a plecat singur în Munții Călimani și apoi nu a mai putut fi contactat la telefon, informează Agerpres.

În urma apelului au fost alertate serviciile de Salvamont din județele în care se află masivul, astfel că au plecat în căutare echipe de Harghita, Mureș și Suceava.

ADVERTISEMENT

Persoana dispărută a fost găsită în zona stației meteo Rețitiș, la o altitudine de aprope 2.000 de metri, însă era deja decedată.

În momentul de față, salvamontiștii și poliția încearcă să recupereze cadavrul, urmând să se hotărască dacă transportul acestuia  se poate face pe cale terestră sau este nevoie de un elicopter.

ADVERTISEMENT

Salvamontiştii amintesc că acesta este al doilea caz în numai trei zile când un turist plecat singur în munți își găsește sfârșitul și le recomandă celor care urcă pe munte să nu meargă singuri.

Ştim şi înţelegem că a merge pe munte singur este tot o formă de manifestare a pasiunilor şi dragostei pentru munte, dar, ţinând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandăm drumeţiile solitare.

ADVERTISEMENT

Este al doilea deces pe munte în ultimele trei zile produs cu turişti solitari”, transmite Salvamont Suceava.